Stare stvari za novu nadu 1

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je danas, povodom Svetskog dana dece obolele od raka, organizovalo humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

Tačno u 13 časova u nebo nad Srbijom pušteno je hiljade balone u znak podrške svim mališanima koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Humanitarni skupovi su deo kampanje „I ja se borim!“ koju je udruženje, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, započelo u februaru prošle godine sa ciljem senzibilisanja javnosti za podršku deci i mladima obolelim iz cele Srbije i podršku projektu izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

U Beogradu, Nišu i Novom Sadu kampanju je podržao i veliki broj poznatih ličnosti: Slavko Beleslin, Marija Radmanović, ekipa Državnog posla, Zoran Kesić, Oliver Katić, Zvonimir Đukić Đule, Hristina Popović, Vanja Grbić, Ivan Ivanović, Dragan Mićanović, Marko Simonović, Nenad Pagonis, Andrija Gerić i Vasa Mijić, Marko Gvero, Mihael Dudas, OK Vojvodina NS Seme, Zoran Baranac.

Puštanjem balona i humaniratnim okupljanjem građana na gradskom trgu, i Užice se pridružilo obeležavanju 15. februara-Svetskog dana dece obolele od raka. Užičani su podržali akciju novčanim prilozima, slanjem SMS na broj 1150, kupovinim magneta i drugih prozvoda na NURDOR štandovima, što mogu da učine i drugi građani.

Iz NURDOR-a podsećaju na to da u Srbiji svakodnevno od malignih bolesti oboli jedno dete i da njih više od 70 odsto može da bude izlečeno.

– Ja sam se izlečio i mnogo dece uspeva da se izbori sa tom bolešću. Tokom lečenja, volonteri NURDOR-a su nas animirali i ukazivali nam pažnju, što je u tom periodu veoma važno i dragoceno – rekao je aktivista tog Udruženja Darko Šijakinjić, kome je dijagnistikovana leukemija kada je imao devet godina.

Do sada, tokom kampanje „I ja se borim!“, zahvaljujući velikom broju pojedinaca i kompanija, prikupljena su sredstva za prvu fazu izgradnje novog odeljenja. Prva faza je, po planu, završena krajem 2016. godine – novi objekat je izgrađen i stavljen pod krov.

Zajedno sa Halo oglasima i EXIT fondacijom, NURDOR je danas zvanično pokrenuo akciju “Stare stvari za novu nadu” u cilju prikupljanja sredstava za drugu fazu izgradnje. Humanitarna akcija koja će trajati tri meseca, je poziv za sve sugrađane da na početnoj stranici Halo oglasa pronađu zeleni baner sa rukavicama „I ja se borim“ i ponude predmet koji žele da doniraju Ili kupe ponuđene stvari, a sva sredstva se direktno uplaćuju na račun NURDOR-a. Sve informacije o akciji – Stare stvari za novu nadu – dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari