Stefanović čestitao vladici Dositeju na izboru za vikara patrijarha i episkopa vojnog 1Foto: FoNet/MOD Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je danas vladici Dositeju Hilandarcu na izboru za episkopa lipljanskog, vikara Patrijarha srpskog i episkopa vojnog, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je u čestitki naveo da ga posebno raduje što je Vojska Srbije dobila episkopa sa oficirskim iskustvom, navodeći da veruje da će to episkopu, pored iskustva stečenog u crkvi, pomoći da na najbolji način razume „težak vojni poziv“ i da „bude duhovni oslonac našim vojnicima“.

„Shodno Vašem dosadašnjem iskustvu koje ste stekli kao arhimandrit u carskoj lavri manastira Hilandar i kao iguman manastira Ćelije Kolubarske, čvrsto verujem da je naša verska služba u Vojsci Srbije dobila mudrog pastira i dostojnog episkopa“, kazao je Stefanović.

On je dodao da se uz tradicionalno negovanje dobrih odnosa i saradnje na očuvanju zajedničkih vrednosti slobode i ljubavi prema čoveku i otadžbini, iskreno raduje budućoj saradnji.

„Želim Vam dobro zdravlje i mudrost u rukovođenju poverenom Vam službom i srdačno čestitam!“, naveo je ministar odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari