Stefanović: Nedopustivi napadi na policiju 1Foto: EPA /JANOS MARJAI

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je, nakon prebijanja pripadnika Žandarmerije u Novom Sadu, da su napadi na policijske službenike, čak i van dužnosti, nedopustivi i da će oni imati zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova, a da će svako ko se bude drznuo da ometa policajca u izvršenju zadatka biti najoštrije kažnjen.

U saopštenju MUP se navodi da je Stefanović obišao jutros u 7 sati, prilikom primopredaje smene, pripadnike Policijske stanice Vračar i istakao da izvršenje krivičnih dela nad policajcima i da njihovo maltretiranje nije dozvoljeno.

“Policija to neće tolerisati. Pružam punu podršku svim kolegama, svim ljudima koji nose uniformu i koji rade jedan od najtežih poslova danas“, rekao je Stefanović. On je zamolio i građane za podršku, da razumeju koliko je složen policijski posao.

„A mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da građani budu sigurni i bezbedni“, poručio je Stefanović.

Ministar unutraљnjih poslova je najavio da жe u ovoj godini biti pojačan policijski sastav u čitavoj Srbiji, naročito u stanicama koje imaju nedovoljan broj policijskih službenika i da će biti obnovljen i vozni park automobilima koji su funkcionalni i pomažu u izvršenju svakodnevnih zadataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari