Stefanović: Nijedno staklo nije naprslo na pekari u Borči 1Nebojša Stefanović Foto: EPA/JANOS MARJAI

Nakon jučerašnjeg incidenta u Borči ispred pekare “Roma” oglasio se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Povodom raznoraznih manipulacija o jučerašnjim događajima u Borči i radu policijskih službenika, koje smo mogli da čujemo od strane pojedinih političara, kako iz Beograda, tako i iz Prištine, želim da istaknem da sam šokiran tolikom paušalnošću, kao i njihovom uigranošću u spremnosti da zarad ubiranja sitnih političkih poena dolivaju ulje na vatru.

Policijski službenici su bili prisutni sve vreme tokom okupljanja građana ispred pekare u Borči, koji su se organizovali putem društvenih mreža kako bi izrazili negodovanje zbog radnika koji se slikao sa simbolom dvoglavog orla, i obezbeđivali da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira. O svemu su pravovremeno obavestili nadležno tužilaštvo, koje im je naložilo da dostave izveštaj. Pomenuto okupljanje je proteklo bez ijednog incidenta i policija nije, niti će dozvoliti da dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Apelovao bih na građane, koje su protestovali, da ne zaborave da je Beograd oduvek bio i ostao miroljubiv i domaćinski grad, a prištinske političare i njihove partnere u Beogradu podsetio da uprkos njihovim konstantnim širenjima huškačke propagande ne mogu sakriti istinu.

Istina je da tokom protesta u Borči nijedno staklo nije naprslo na pomenutoj pekari, dok sa druge strane ceo svet redovno svedoči desetinama lomljenja, paljenja i krađa imovine, kao i svakodnevnim napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji“.

Podsetimo juče se grupa građana okupila ispred pekare „Roma“ pozivajući na linč vlasnika pekare “Roma” nakon poziva preko jedne od grupa na društvenim mrežama kada je objavljena fotografija jednog od zaposlenih u pekari koji pokazuje rukama dvoglavog orla kao albanski nacionalni simbol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari