Stevanović (SSP): Izbor Praščevića za člana UO RTS dokaz da vlast neće dozvoliti da se čuje istina 1Foto: Bojan Cvejić

Izbor člana Upravnog odbora RTS Šćepana Praščevića, ranijeg predsednika omladine Srpske napredne stranke u beogradskoj opštini Stari grad, koji nema iskustva u medijima, „dokaz je opredeljenja režima da ne dozvoli da se istina čuje na javnom servisu“ – ocenila je danas članica Predsedništva Stranke slobode i pravde Ana Stevanović.

Stevanović je navela da izbor Praščevića pokazuje da nova predsednica Saveta regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić „radi ono što zbog čega ju je režim Aleksandra Vučića izabrao“.

Posle ostavke člana Saveta REM Slobodana Cvejića i izjave članice Saveta Judite Popović da je „u REM-u izvršen puč“ kao i „posle izbora stranačkog aktiviste na mesto u Upravnom odboru RTS, jasno je da ne postoji spremnost ovog režima da prekine slobodan pad Srbije na listama medijskih sloboda ‘Reportera bez granica’ i drugih relevantnih međunarodnih organizacija“, navela je Stevanović.

SSP je prenela da je Stevanović ukazala da „režim time pokazuje da ne želi da građani čuju istinu o stanju u bolnicama u Srbiji, nivou zaduženosti, endemskoj korupciji, rastućem kriminalu“.

„Ovaj režim neće da otvori vrata javnog servisa za akademike, lekare, profesore, sveštenike, umetnike, studente koji kritikuju režim koji svake godine iz Srbije otera 60.000 ljudi. Ovaj režim je RTS oteo od građana i pretvorio ga u deo stranačke propagandne mašinerije“, istakla je ona.

SSP insistira na „oslobađanju RTS“ da bi se „građanima obezbedilo Ustavom garantovano pravo na istinito informisanje, što je jedan od preduslova za slobodne izbore na kojima ćemo režim koji nas laže, krade i vara poslati na smetlište istorije, a institucije vratiti građanima“, izjavila je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari