Pomoć koju je Vlada Srbije iz Robnih rezervi obezbedila za 55 narodnih kuhinja, stigla je i u narodne kuhinje u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Priboju i Prijepolju. Svaka od njih dobila je po petinu od 12,5 tona junećeg mesa i 18.000 litara dugotrajnog mleka. Od 37 tona mesa, koliko je obezbeđeno u okviru ove pomoći, trećina je stigla u sandžačke opštine.

Distribucija koju su obezbedila republička ministarstva za rad i socijalnu politiku i za državnu upravu i lokalnu samoupravu, obavljena je u novopazarskom Crvenom krstu. Narodna kuhinja u Novom Pazaru ima najviše korisnika – oko 1.200, u odnosu na ostale opštine u ovom regionu.

– Do kraja godine očekujemo da se broj poveća na 1.500, jer imamo više od hiljadu zahteva da obezbedimo po jedan obrok za najsiromašnije stanovnike u ovom gradu. Obezbeđivanje mesa nama u ovom gradu nije veliki problem, s obzirom na to da znatne količine dobijamo od mesa koje se prikupi za vreme Kurban bajrama, ali su nam problem ostali artikli. U poslednjih godinu dana Gradska uprava nam redovno obezbeđuje brašno. Pomoć koja nam je stigla omogućiće da lakše prebrodimo zimske mesece, koji su najteži za rad narodnih kuhinja – kaže Ljiljana Kostić, sekretarka Crvenog krsta u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari