Stranka Zajedno: RTS da obavesti javnost da je gradonačelnik Beograda vlasnik vile u Trstu 1Foto: Grad Beograd

Stranka Zajedno je danas tražila da Radio-Televizija Srbije (RTS) obavesti javnost da je „gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić vlasnik vile u Trstu i da je ovo zdanje platio 820.000 evra“ 2018. godine, u vreme kada je bio predsednik Opštine Novi Beograd, a da to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije“.

U otvorenom pismu generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, stranka Zajedno navodi da je „neverovatno da javni medijski servis nije obavestio javnost o ovom skandalu“, odmah pošto su BIRN i „Vreme“ objavili tu vest.

„Pravo je javnosti da bude obaveštena o svemu ovome, a dužnost javnog servisa je da ovakva saznanja javnosti saopšti“, ukazala je stranka.

„Time što RTS nije preneo ovu vest ponovo potvrđuje davno znanu činjenicu da u Srbiji javni servis ne postoji. Ne postoji, a plaćamo ga. Gospodine Bujoševiću, građani gočekuju da od javnog servisa dobiju uslugu za koju svakoga meseca plaćaju pretplatu i to uz račun za električnu struju“, navodi stranka Zajedno.

Stranka Zajedno je navela da traži hitno razrešenje Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika glavnog grada, kao i izbore u Beogradu na proleće.

„Kako to da je Šapić od plate predsednika opštine uspeo da priušti vilu u Trstu? Kako to da gradonačelnik Beograda ima prebivalište u Trstu? Da li je gradonačelnik Beograda prao novac? Da li je gradonačelnik Beograda utajio porez u Italiji? Pozivamo Vas da poštujete građane i građanke Srbije, svoje zakonske obaveze i novinarstvo kao struku“, navodi se u otvorenom pismu Draganu Bujoševiću koga su pozvali da RTS objavi ove podatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari