Stručni skup u Kragujevcu o verskim temama na društvenim mrežama 1Radio Zlatousti - Plakat

Radio „Zlatousti” glasilo Eparhije šumadijske organizuje u utorak, 12. oktobra u kragujevačkoj Bogosloviji „Sveti Jovan Zlatousti”, stručni skup pod nazivom „Strategija verskih medija u upravljanju društvenim mrežama za potrebe ostvarivanja javnog interesa u informisanju sa posebnim osvrtom na krizne situacije”. Organizatori skupa navode da su neke od tih pomenutih kriznih situacija: pandemija, religiozno nasilje…

Na skupu u kragujevačkoj Bogosloviji govoriće đakon Aleksandar Savić upravnik Centra za proučavanje savremenih tehnologija Srpske pravoslavne crkve (o nastupima verskih zajednica u medijima – gde su greške i kako ih poboljšati), prof. dr Rastko Jović, sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu sa temom „Mediji i slika sukoba u Crkvi” i Suzana Miličić, direktorka PR agencije „Kontakta” ( na temu „Tradicionalni mediji i društvene mreže – saradnici ili suparnici”.

Na Stručnom skupu Radija „Zlatousti” učestvovaće relevantni sagovornici i predstavnici iz 17 verskih medija iz 11 gradova u Srbiji: pravoslavne, rimokatoličke i islamske veroispovesti, a skup se organizuje sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa šumadijskog g. Jovana i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari