Subotica: Konstituisan peti saziv Hrvatskog nacionalnog veća, za predsednicu izabrana Jasna Vojnić 1Foto: Zvaničan sajt Hrvatskog nacionalnog veća

Na konstitutivnoj sednici petog saziva Hrvatskog nacionalnog veća (HNV), održanoj u Plavoj sali Gradske kuće, potvrđeni su mandati novih 29 većnika, a po završetku konstitutivne, održana je i prva sednica novog saziva na kojoj je za predsednicu jednoglasno izabrana Jasna Vojnić.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu HNV-a, Jasna Vojnić je izrazila zadovoljstvo što među većnicima vidi nova lica, te što su u rad Veća ravnopravno uključene osobe različitog pola, uzrasta, zanimanja i područja s kojih dolaze.

Istakla je kako su u prethodnom periodu izgrađene institucije hrvatske zajednice, a da ih sada treba oživeti.

„Potrebno je što više terenskog rada, podizanja kvaliteta manifestacija, većnici treba da dolaze s idejama koje ćemo zajednički sprovoditi“, rekla je Vojnić.

Ona je dodala i da je u četvrtom sazivu ostvarena vrlo dobra saradnja sa Hrvatskom, a da je u petom plan da osnaže odnose i saradnju sa Srbijom.

„Kako je Srbija u pretpristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, naš zadatak će biti i da podignemo nivo manjinskih prava u tom procesu“, izjavila je Vojnić.

Konstitutivnoj i prvoj sednici prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Rejhan Kurtović, kao i zastupnik u Evropskom parlamentu Karlo Resler.

Uz predsednicu Jasnu Vojnić, većnici petog saziva HNV-a su i Nevena Baštovanović, Nataša Stipančević, Tanja Dulić, Margareta Uršal, Karolina Bašić, Ninoslav Radak, Vojislav Temunović, Lazar Cvijin, Marinko Katić, Denis Lipozenčić, Miroslav Kujundžić, Mira Tumbas, Ljubica Vuković Dulić, Slavko Benčik, Matilda Pelhe, Josip Bako, Martina Kopunović, Snežana Periškić, Željko Šeremešić, Tomica Vuković, Mata Zec, Mladen Šimić, Vera Hornjak, Dario Španović, Hristina Štimac, Darko Menđan, Snežana Pupić i Nikola Pavlić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari