Subotica prošle godine oborila svoj rekord po broju turista i noćenja 1Foto: Natalija Jakovljević

Prošla godina je u uslovima pandemijske krize bila rekordna za turistički promet grada Subotice. Zabeleženo je rekordnih 72.000 poseta i oko 180.000 noćenja, što su rekordni brojevi od kada se vodi statistika, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

„Među šest turističkih destinacija, Palić se nalazi u prvoj kategoriji turističke destinacije Srbije. Od obnove železničke infrastrukture očekujemo da Subotica postane ozbiljan regionalni centar za turizam“, kazao je Bakić.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, rekao je da je Subotica u turističkom smislu izvrsna, a da je sekretarijat na čijem je čelu, protekle godine dao više od 50 miliona dinara ljudima koji se bave turizmom i privredom u Subotici, i da je u planu da tako bude i ove godine.

„Na osnovu sredstava koje smo ulagali, sačuvano je više od 4.000 radnih mesta i otvoreno 500 novih radnih mesta na teritoriji Vojvodine“, navodi Ivanišević.

Dodaje da će u toku godine finansijski podržati izradu planskih dokumenata za razvoj turizma grada Subotice i da će Turistička organizacija Subotice (TOS) biti prisutna i na Danima Vojvodine u Trebinju i Ljubljani, gde će biti predstavljeni svi turistički potencijali ovog grada.

Subotica se iz godine u godinu sve više penje na lestvici uspeha kao turistička destinacija u Srbiji, kaže direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, i dodaje da je prošle godine, kada je ukupan promet od turizma bio za nekih 30 odsto manji u odnosu na rekordnu 2019. godinu, Subotica uspela da zabeleži veći promet i da postigne svoj rekord.

„To pokazuje koliko je interesantna, primamljiva i koliko je kvalitetna turistička destinacija za domaće i strane turiste. Ujedno se i produžio boravak turista na ovoj destinaciji na dva i po dana, što je više od proseka Srbije, što znači da je za čitav jedan dan duži boravak gostiju u odnosu na 2019. godinu“, ocenjuje Labović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari