Subotica: Raspisan konkurs za dodelu sredstava mladim talentima 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Grad Subotica je raspisao konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata koja će dobiti najviše 100 mladih, odnosno do 20 studenata, do 40 učenika srednje i isto toliko đaka osnovne škole.

Kako se navodi u tekstu konkursa, sredstva se dodeljuju za pružanje posebnih oblika pomoći talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima koji se finansiraju iz budžeta u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, i kao nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima, koje je ministarstvo nadležno za poslove prosvete utvrdilo kalendarom takmičenja i smotri.

Pravo na dodelu novčanih sredstava imaju mladi talenti koji su državljani Srbije i imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje jednu godinu do dana podnošenja zahteva za dodelu sredstava.

Za učenike i studente uslov je i da nisu obnovili nijednu godinu studija, odnosno da nisu ponavljali razred, da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i da imaju prosečnu ocenu iznad 8,50.

Kriterijumi za dodelu sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola su uspeh u prethodnoj godini i nagrade na takmičenjima, a za studente uspeh u prethodnoj školskoj godini i objavljeni naučni i stručni radovi.

Prijavu na konkurs sa propisanom dokumentacijom učenici i studenti podnose u zatvorenoj koverti u pisarnicu Gradskog uslužnog centra ili poštom na adresu: Grad Subotica, Trg slobode 1, 24.000 Subotica sa naznakom “Prijava za Konkurs za dodelu sredstava – mladi talenti”.

Prijava za konkurs se može preuzeti u Gradskom uslužnom centru i na zvaničnom sajtu Grada Subotice u odeljku “Konkursi i oglasi”.

Konkurs je otvoren do 7. oktobra, a dodatne informacije se mogu dobiti radnim danima od 8 do 14 časova pozivom na broj telefona 024/626-928 u Sekretarijatu za društvene delatnosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari