Subotica: Završena izgradnja ambulante na Prozivci 1Foto: J. Patarčić/Danas

Završena je izgradnja dugoočekivane zdravstvene ambulante u naselju Prozivka. Ovaj savremeni objekat je predviđen za primarnu zdravstvenu zaštitu odraslih ove mesne zajednice, koja broji više od 9.000 stanovnika.

Zdravstvena ambulanta na Prozivci tako će rasteretiti ambulante u Kumičićevoj ulici i na Beogradskom putu, ka kojima su do sada gravitirali stanovnici ovog naselja, te će sve tri ambulante moći da pruže kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima.

“Objekat je pred samim početkom rada, čekaju se samo još saglasnosti i dozvole što je redovan postupak kod ovakvog objekta. Zaista smo oduševljeni, kako zaposleni u Domu zdravlja, tako i stanovnici Mesne zajednice Prozivka. Oni će konačno zdravstvene usluge potražiti u svom okruženju, u svojoj mesnoj zajednici, da ne idu pri tom u druge delove grada”, rekla je Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Objekat raspolaže sa četiri savremene ordinacije, salom za terapiju, prostranom čekaonicom i drugim sadržajima, a kako je objasnila Beoković, u punom kapacitetu ovde može da radi osam medicinskih timova, čiji broj će se prilagođavati u zavisnosti od potreba stanovnika.

 

Novoizgrađenu ambulantu obišao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa svojim saradnicima, objasnivši da je projekat izgradnje ambulante realizovan u skladu sa programom “Polis – Podrška lokaloj infrastrukturi Srbije”, koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u sadejstvu sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Sredstva su obezbeđena iz donacije Nemačke razvojne banke KfV, a vrednost cele investicije je 63,6 miliona dinara.

“Ove godine je Grad, krajem aprila, iz sopstvenih sredstava u iznosu od 5,2 miliona dinara stavio u funkciju ambulantu u Mesnoj zajednici Mala Bosna, tako što je adaptirao i renovirao i ovom prilikom mogu s ponosom da kažem da Grad daje sve od sebe da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako u prigradskom delu, tako i u gradskom i nastavićemo dalje u tom pravcu”, poručio je gradonačelnik Bakić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari