Suđenje grupi Veljka Belivuka: Održano poslednje ročište za ovu godinu, nastavak suđenja krajem januara 1foto FoNet Marko Dragoslavić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je održano, poslednje za ovu godinu, ročište u okviru suđenja grupi Veljka Belivuka, koja se tereti za sedam ubistava i više drugih krivičnih dela.

Suđenje grupi Veljka Belivuka ove nedelje je obeležilo svedočenje oštećenog svedoka I. S, koje je bilo zatvoreno za javnost, a danas su pred sudskim većem svedočile i tri devojke koje je on, u jednom od svojih ranijih iskaza, pomenuo navodeći da su bile prisutne u restoranu na stadionu FK Partizan dok je on bio u susednim prostorijama mučen, zlostavljan i silovan.

On ih je tada opisao kao devojke koje je samo viđao na televiziji.

Pomenute K. M, D. J. i D. V, inače studentkinje, danas su pred sudskim većem negirale da su ikada svedočile bilo kakvoj vrsti mučenja oštećenog svedoka I. S, ali i o svojim poznanstvima sa optuženima koji se dovode u vezu sa ovim delom, a za koje je D. V. istakla da su se družili, te da su bili „ekipica“.

Kako su navele dve devojke, oštećenog svedoka I. S. su videle na stadionu svega jednom, do dva puta, ali nikada sa vidnim povredama.
D. V. je istakla da je čula da je oštećeni svedok I. S. „valjda spavao na stadionu“, te boravio tamo i više nego ona.

Sve tri devojke su na pitanje advokatice Miljane Perendije o upadu maskiranih lica na stadion sa motkama odgovorile da za takav događaj nisu čule.

Danas je na suđenju grupi Veljka Belivuka svedočila i bivša radnica rent-a-car agencije u čijem je vlasništvu navodno bio automobil marke „rendž rover“, a koji je, prema optužnici, bio jedan od automobila koji su odvezeni sa placa Igora Arizanovića neposredno po nestanku Zdravka Radojevića.

Svedokinja J. I, koja je tamo radila u periodu između 2019. i oktobra 2021. godine, navela je da je auto oduzeo inspektor, a da je poslednji put iznajmljen izvesnom D. B, u periodu od 29. septembra do kraja novembra 2020. godine.

On je taj automobil iznajmljivao i nekoliko puta ranije, uredno vraćao, ali i plaćao, a svedokinja je još dodala i da Zdravko Radojević isti nikada nije iznajmljivao.

Miljković je, prilikom ispitivanja svedoka, uputio i nekoliko reči tužilaštvu tražeći im da „dostave papire da je Radojević imao taj auto“, a zbog čega je opomenut od strane predsedavajuće sudskog veća Vinke Berahe.

Kako je početkom nedelje svedok Arizanović objasnio, pomenuti automobil, kao i dva mercedesa, Radojević je neposredno pre svog nestanka jednom pomerio sa placa budući da se plašio i za svoju, ali i bezbednost svoje imovine, a potom ih vratio na isti nekoliko dana pre nestanka.

Pomenute automobile su potom sa placa odvezli nepoznati, maskirani momci, a nakon čega su zaplenjeni tokom hapšenja pripadnika grupe.

I deo današnjeg pretresa bio je zatvoren za javnost, budući da su prvooptuženi i drugooptuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković prilikom iznošenja svojih primedbi na iskaze svedoka govorili o detaljima iskaza I. S, te zbog zaštite njegove privatnosti i osetljivosti iznetih informacija.

Ipak, bilo je moguće čuti deo Belivukovog izlaganja, koji je kao glavnu primedbu izneo kontradiktornost iskaza I. S. datih u više navrata.
Na samom kraju, advokati su izneli nekoliko procesnih predloga koji se tiču ukidanja pritvora za pojedine optužene, što je sudsko veće u potpunosti odbilo.

Sledeći pretres zakazan je za 22. januar 2024. godine kada će se nastaviti sa uvidom u pisanu dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari