Srbija ne može napred bez suočavanja sa prošlošću

Povodom izjave Aleksandra Vučića da je ponosan što je jedini predsednik koji nikoga nije isporučio Hagu

Ostavite komentar


    1. Suština je budućnost, ali na tom putu je realno da ćemo se suočiti sa stvarima iz prošlosti. Ali smo do sad to dobro prelazili i ni u budućnosti necemo imati smetnji jer zajedno možemo sve

    1. Наш је историјски багаж претежак, Цаки…

    1. Мислите ли да се може тако, Милоше? Мене то подсећа на ону опаску Дубравке Стојановић о постављању трамвајских шина у блато – колико год их постављали, оне просто потону… А, Србија нема консензус ни по једном битном питању сопствене прошлости и садашњости: нити смо сагласни у томе шта од државе хоћемо, нити какву државу хоћемо, не знамо чак ни где су границе те државе, ни како ћемо са суседима, ни како смо доспели довде, ни куда бисмо даље… И по сваком том питању важи оно што ономад Душан Ковачевић примети, како би и на референдуму о томе да ли да увеземо кугу резултат био 49:51?!
      Дезоријентисани смо, и не знамо на којој је страни та „будућност“…

  1. Predsednik je radi pravde, istine i poverenja otišao u Srebrenicu, a kako je dočekan? Umalo da plati životom. Sram vas bilo o čemu vi pišete. Samo nemojte o pomirenju i istini da govorite.

  2. Po Mileticu samo Srbi trebaju da odgovaraju, a ostale drzave sto stite svoje i ne priznaju nikakve optuzbe, to njega ne zanima.U svakom ratu u kojem smo ucestvovali najvise smo imali nasih izdajnika a bogami i posle ratova.

  3. Od proslosti ne mozemo pobeci, ali ne mozemo raditi na stetu naseg naroda. Ako je neko isporucio nase svoje drzavljane Hagu, onda smo to mi.

  4. Na šta li su još spremni ljudi koji svoj narod nazivaju genocidnim. Kako i sami u tekstu kažete, čega se pametan stidi, budala se ponosi. I ova „gospoda“ koja su vam dala izjavu trebalo bi da se stide, predsednik ne. Umesto narušavanja ugleda svoje zemlje i naroda on ga diže.

    1. Lako bi vucic sa prosloscu a i sa buducnosti jer narod je uz njega ali najveci problem su takvi olosi kao sto ste vi za vas bi bilo najnolje da se svi srbi isporuce u hag samo da se ostavi fotelja da vi sednete u nju pozovete tacija i srbiju podelite na dva ravna dela onda bili dobri susedi

  5. Srbija nikada nije cinila genocid. I srpski narod nije genocidan. I u Srebrenici nije bilo genocida, dokazano je! Za neupucene!!

  6. Tačno, predsednik Vuĉiċ nikog nije isporučio Hagu i to je veoma časno i patriotski!

  7. Nas narod je ponekad nezgodan, ali kad trebamo da se ujedinimo tu smo uvek kao jedno. Zato nam neće predstavljati problem bilo kakve prepreke jer smo preživeli svasta i sve ostalo je sitnica za nas

  8. Srbija je bila na rubu propasti na koji je dovela prethodna vlast. Ne ponovila se takva prošlost…

  9. Proslost se ne može izbrisati, ali se može uticati na budućnost. A budućnost je na strani onih koji su se borili za nju vrednim radom i trudom.Ali prvo očistiti djubre i prljavštinu koju su prethodnici ostavili iza sebe, a to nije ni malo lako.

  10. Uspeh je znati kako preživeti teška vremena. Svi ćemo preživeti dobra vremena. Samo toliko.

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.