Suđenje Krstoviću za silovanje Bošnjakinje odloženo za 14. i 21. jul 1Viši sud u Beogradu Foto: Radmila Marković/Danas

Zbog nemogućnosti uspostavljanja video-konferencijske veze sa Sudom BiH danas je pred Višim sudom u Beogradu odloženo suđenje Daliboru Krstović za silovanje Bošnjakinje 1992. godine.

Predsednica veća, sutkinja Zorana Trajković, obavestila je prisutne u sudnici da Sud BiH ima poseban režim suđenja i korišćenja sudnica zbog pandemije Kovida 19 zbog čega nije bilo moguće uspostaviti video-konferencijsku vezu i ispitati svedoke. Naredna suđenja zakazana su za 14. i 21. jul ove godine. Pvog dana suđenja bi trebalo da budu ispitana četiri, a drugog dana sedam svedoka.

U optužnici se navodi da je Krstović, neutvrđenog dana u avgustu 1992. godine, u večernjim satima, zajedno sa još jednim NN pripadnikom Vojske Republike Srpske (VRS), došao do Osnovne škole „Miladin Radojević“ u Kalinoviku, gde su se nalazili nezakonito zarobljeni civili bošnjačke nacionalnosti, uglavnom žene i deca i manji broj muškaraca, i silovao Bošnjakinju. Nakon toga, silovao ju je i taj NN pripadnik VRS-a koji je bio sa Krstovićem. Optuženi Krstvović negira ove optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari