Svedoci nisu došli na suđenje za Srebrenicu 1Ilustracija Foto: Freeimages

Svedoci Neđo Ikonić i Dragomir Mirković nisu danas došli na suđenje za ubistvo 1.313 bošnjačkih civila u selu Kravice kod Srebrenice zbog čega glavni pretres nije ni održan.

Svedok Mirković je javio Višem sudu u Beogradu da ne želi da svedoči u srpskoj prestonici jer je zabrinut za svoju bezbednost.

Takođe, Mirković je svedočio u Haškom tribunalu kao zaštićeni svedok zbog čega prema njemu postoje zaštitne mere suda u Hagu. Sledeće suđenje zakazano je za 26. septembar ove godine na koje su pozvani svedoci Dušan Petrović, Neđo Ikonić, Petar Mitrović i Neđo Jovičić.

Optuženi za zločin u selu Kravice pred Specijalnim sudom u Beogradu su Nedeljko Milidragović, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović, Dragomir Parović, Aleksa Golijanin i Vidosav Vasić. Oni se terete da su, kao pripadnici Centra za obuku Jahorina Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske, 14. jula 1995. godine, unutar i u neposrednoj okolini hangara zemljoradničke zadruge u selu Kravica (opština Bratunac, BiH), izvršili ubistvo najmanje 1.313 bošnjačkih civila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari