Ubistvo Marije Tomić, Agice i Nikole Oskomića 1Foto: www.hlc-rdc.org

Bračni par Agica (1943) i Nikola (1940) Oskomić i Nikolina tetka Marija Tomić (1906), meštani sela Kukujevci u opštini Šid, ubijeni su u porodičnoj kući u noći između 29. i 30. jula 1993. godine.

Te noći Milan Nikolić zvani Đeneral dovezao je Pavla Draškovića i Gorana Vukovića zvanog Šojka do kuće porodice Oskomić u Ulici Vladimira Nazora u Kukujevcima.

U kući su u tom trenutku bili Agica i Nikola Oskomić i Nikolina tetka Marija Tomić. Drašković i Vuković su naoružani upali u pomoćnu zgradu i u kuhinji zatekli Nikolu Oskomića. Vuković je uperio pištolj modela škorpion u Oskomića, a Drašković je u rukama držao pajser. Vuković i Drašković su pitali Nikolu Oskomića da li je istina da mu je sin u Zagrebu i zašto se on još uvek nije iselio iz Kukujevaca.

Tokom tog razgovora Drašković je više puta pajserom udario Oskomića u glavu. Nakon toga su Drašković i Vuković isekli dva kabla i vezali mu ruke i noge, a preko usta mu povezali krpu kako ne bi mogao da viče. Tako vezanog odvukli su ga u ostavu u okviru kuhinje i gurnuli ga niz stepenice.

Drašković i Vuković su se potom uputili u glavnu kuću, gde su bile Agica Oskomić i Nikolina tetka Marija Tomić. Po ulasku u kuću, Pavle Drašković je Agicu udario više puta pajserom, nakon čega joj je Vuković iz pištolja škorpion ispalio hitac u potiljak. Agica Oskomić je preminula na licu mesta.

U tom trenutku u hodnik je izašla i Nikolina tetka, Marija Tomić, koju je Vuković na isti način usmrtio. Vuković je zatim izašao iz kuće i vratio se u pomoćnu zgradu, gde je sa tri hica usmrtio vezanog Nikolu Oskomića. Nakon ubistva porodice Oskomić, Drašković i Vuković su pobegli. NJih je na dogovorenom mestu trebalo da sačeka Milan Nikolić, međutim on se nije pojavio, pa su peške napustili Kukujevce.

Za ubistvo članova porodica Oskomić i Tomić osuđen je Goran Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari