Suspendovani direktor RTK2 za N1: Nikada neću cenzurisati, nisam još dobio obrazloženje 1Željko Tvrdišić Foto: Press centar UNS

Direktor RTK2, odnosno drugog programa Radio-televizije Kosovo na srpskom jeziku, Željko Tvrdišić kaže za N1 da još nije dobio zvanično obrazloženje odluke o njegovoj suspenziji na toj televiziji, te da ne može da komentariše taj potez uprave.

Kako dodaje, zvanično je na bolovanju.

Napominje i da je kratak komentar već ostavio na svom Fejsbuk profilu.

„Makar STRADAO, nikada neću cenzurisati sagovornike. Molim žeton analitičare da ne koriste google prevodilac. Obraz je golem kapital“, napisao je na Fejsbuk i dodao kao ilustraciju značenje reči „stradati“ iz rečnika.

Podsetimo, Upravni odbor Radio televizije Kosova (RTK) jednoglasno je odlučio da suspenduje Željka Tvrdišića, direktora zaduženog za drugi program te televizije na srpskom jeziku, a kako se navodi, odluka je doneta nakon detaljne analize u vezi sa emitovanjem hronike na tom kanalu 28. septembra.

Odbor je analizirao izveštaje koje je RTK emitovala povodom sukoba u Banjskoj.

„Rukovodstvo RTK će izvršiti detaljnu analizu situacije i izveštavanja, kako bi se identifikovala sva moguća kršenja profesionalnih standarda i preduzele odgovarajuće mere za njihovo otklanjanje“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na RTK na srpskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari