Sutra u Beogradu "Pešačka nedelja" i "Biciklijada" 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Povodom obeležavanja kampanje Evropske nedelje mobilnosti, u Beogradu će sutra biti organizovane „Pešačka nedelja” i „Biciklijada”, objavio je Beoinfo.

„Pešačka nedelja” će biti organizovana od 10:00 do 15:00, a građani će imati priliku da učestvuju u bogatom kulturno – edukativnom programu za najmlađe.

Kod Palate „Albanija” biće organizovane ekološke radionice za decu, na temu važnosti korišćenja bicikala i ostalih vidova ekološkog prevoza, sa početkom u 10:00.

Na bini koja će biti postavljena kod Palate „Albanija”, biće organizovana i svečana dodela nagrada pobednicima nagradnog fotokonkursa „Održiva mobilnost za zdraviji život”, sa početkom u 12:00, a nakon dodele biće upriličena i dečija pozorišna predstava „Cvrčak i mrav” u oprganizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda.

Posetioci će imati priliku da iskoriste usluge i besplatnog servisa za popravku bicikala na štandu Biciklističkog saveza Srbije, na Terazijama.

„Biciklijada” će biti organizovana od 11:00 do 12:00 na biciklističkoj stazi kod Sportskog centra „25. Maj” gde će učesnici takođe imati priliku da iskoriste usluge besplatnog servisa za popravku bicikla od 10:00 do 13:00.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.