Tadić: Hitno organizovati prvu psihološku pomoć u školi Vladislav Ribnikar 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić apelovao je danas na nadležne institucije da organizuju prvu psihološku pomoć u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, kao i preventivnu psihološku pomoć u svim školama u Srbiji, povodom tragedije u beogrdskoj školi „Vladislav Ribnikar“.

.”Apelujemo na sve nadležne institucije da se odmah organizuje tzv. prva psihološka pomoć u osnovnoj školi ”Vladislav Ribnikar” u svrhu sprečavanja posledica traumatskog iskustva koje su danas prošla deca i osoblje u ovoj školi, kao i njihove porodice. Pored toga, apelujemo da se hitno organizuje preventivna psihološka pomoć u svim školama u Srbiji, budući da neretko ovakvi tragični događaji budu okidač za druge slične događaje“, rekao je Tadić u saopštenju.

Naveo su da pored nadležnih institucija, u ovom projektu bi morali da koordinisano učestvuju i mediji i sve organizacije i institucije posvećene mentalnom zdravlju dece i obrazovanju.

„Socijaldemokratska stranka je sve vreme ukazivala da se odavno nasilje iz javnog prostora prelilo u svakodnevni život i da je to jedan od najvećih problema sa kojim se naše društvo suočava. Zato odgovornost za ovu u Srbiji nezapamćenu tragediju nose svi koji nisu učinili ništa da se kao društvo izborimo protiv legitimizacije nasilja, pre svega u medijima i u političkom životu“, rekao je Tadić.

On je ocenio da su generacije mladih izložene veličanju kriminalaca na nacionalnim frekvencijama, promociji fizičkog i verbalnog nasilja u rijaliti programima, slikama brutalnog kriminala i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari