Taksisti nakon sastanka sa Vučićem prekidaju protest

Ostavite komentar


    1. Sve čestitke Predsedniku! U Madridu kako pomenu Predsednik taksisti moraju da izmire sve poreske obaveze inače ne mogu da nastave da rade. U Madridu i svuda u EU ne postoji reprogram poreza, jer oni koji na vreme plaćaju ispadaju budale. U Madridu i EU i svetu taksisti nemaju paušalni porez već su u sistemu pdv i izdaju obavezan fiskalni račun. U Madridu EU i svetu nijedan taksista ne može da se bavi tim poslom ako je osuđivan za teška krivična dela ili je pod istragom. U Madridu je npr. ograničen iznos od aerodroma do centra Madrida i on iznosi 25 evra. Ne može biti manji ni veći iznos. A kod nas dranje kako na koga naletite. Nigde u svetu ni u Madridu niti u EU ne postoji izmišljeni start niti duple tarife noćnih vožnji. Tačno je da su im vozila bolja i unificirana što treba uvesti i kod nas. Ali su im čista, rade klime, ne puše vozači niti putnici, ne razgovaraju i nisu navalentni prema putnicima.Nigde u svetu Predsednik države ne rešava problem taksista u jednom gradu već nadležne ustanove i ministarstva.

  1. Naravno da prekidaju,to je i bio cilj.Morao je i ovaj problem da resi svemocni gospodar.

  2. bravo za Vucica maestralnog sahistu! sta kazete ne valja vam restauracija grada, evo vam malo dirigovani protesti auto-mafije da zaboravite da se radi grad i da vas pljackamo skoro svaki dan.

  3. Dokaz da je predsednica vlade samo figura u vladi. Dakle vlada ne postoji, postoji samo jedan covek koji odlucuje o svemu u Srbiji. Sramota!

  4. Faraon opet resava stvari za sve,kao kenet klark!
    E taxisti glasajte ga opet na prolece!

  5. Ma da! Precednik sredjuje sve po obicaju. A ova takai bulumenta je preplacena za svoj neprofesionalan rad i pljackaju Beogradjane! U svim drugim gradovima taksi je tri puta jeftiniji. Imaju monopol i moze im se!

  6. Šta god da se dogovore politika Vučića i njegove stranke je dovela do haosa na ulicama,koliko od taksista toliko i od Vesića i njegovih kockica.Predsednik treba da poštuje Zakon i da se bavi svojim poslom i onda ne bi bilo haosa sa taksistima ili zaduženima u švajcarcima.To je sve propaganda a ispašta običan čovek.

  7. Baš sam iznenađen da su taksisti poslušali onoga koji ih je i organizovao u te „proteste“!!! Hoće li uskoro neka konferencija za štampu „sveznajućeg“? Da čujemo da je za sve kriv Đilas, Jeremić, …!!!

    1. Ne zaboraviti SNS palio Beograd nekoliko puta sve u njihovoj organizaciji.Organizovali napad na paradu ponosa a sad su na čelu parade.Svi batinaši i huligani rade za AV.

  8. Hahaha,duh iz boce resio problem.protrljas ga malo i sve su ti dogovorene zelje ispunjene.naivčine

  9. Sad čekamo izajve „domaćih“ analitičara kako je predsednik prvo organizovao proteste, pa se pojavio kao spasilac na kraju. Naravno sve iz pouzdanih rezidencija, ups izvora…

      1. Sad gas u drugi štab možda treba blaže da reaguješ, jer nikad ne znaš stav izlazimo ili ne…

    1. Nemoj da kuckaš sa punim ustima sendviča ima se zagrcneš, pošto verovatno sričeš dok to radiš. A i ne ide masnim prstima od majoneza po tastaturi oćeš da ti odbiju od bot dnevnice?

    2. Pa naravno,nisam ni analiticar a jos manje iz beograda i upravo to mislim.Vucic maltretira beogradjane kao malu decu a bolje nisu ni zasluzili

  10. Hvala care sto si nas spasao i taxista, samo sta si cekao 3 nedelje?
    Sad jos samo da ae posvadjas sa SPSom da ti bude lazna opozicija i mozemo na izbore.

  11. KAKO SU DOŠLI TAKO SU I OTIŠLI: Inicijativom Al AV-og su došli na protest, negovom inicijativom su i otišli!

  12. KAKO SU DOŠLI TAKO SU I OTIŠLI: Inicijativom Al AV-og su došli na protest, njegovom inicijativom su i otišli!

  13. Dobro da je prekinut strajk teksista. Samo jos ostaje kako je Vucic rekao da država pocne da sprovodi zakone i da regulise oblast prevoza i sankcionise svakog ko ne radi po propisima. Znaci Car go isto kao Yandex.

    1. Ovde je odavno Car go samo vi botovi to ne vidite. Pročitaj bajku možda izvučeš pouku.

  14. Po kom zakonu tkzv predsednik države može bilo šta obećavati.Gde je ustavni sud da smeni tkzv predsednika jer krši ustav.Taksi udruženja plaċaju reket SNSu.A divljaci su članovi SNSa.Pri promeni vlasti ukinuti sva taksi udruženja i otvoriti konkurenciju kao kod autobusa.

  15. U drzavi koju vodi diktator, narod uglavnom ima ulogu molioca, a država (Vucic) se postavlja kao dobročinitelj… Bedno od bednika…

  16. Nego sta cemo sa takstima koji duguju za razne dazbine, koriste „turbine“, ucenjuju i odokativno naplacuju voznje? To je sasbim u redu?

  17. Dobro je da prekinut strajk taksista. Samo jos da bude vazilo kako je Vucic rekao da država pocne da sprovodi zakone i da regulise oblast prevoza i sankcionise svakog ko ne radi po propisima. Znaci Car go isto kao Yandex.

  18. Eto ga opet: vučić vatrogasac, mirotvorac i lik koji rešava probleme…sam, bez institucija (koje je prethodno uništio).
    O taksistima da ne trošim ružne reči. Jedan od njih mi je, prošle sedmnice, rekao (kada razgovor s vučićem još nije bio ozvaničen) da „oni slede njegove istrukcije, i da će sve vučić da reši uskoro“).
    Onda je, posle višednevnog protesta vučić pozvao taksiste na razgovor i – rešio problrem. Kao sa bednicima iz „Bristola“ koje je prvo pobio a onda raselio ono što je ostalo, kao spasilac.
    To je recept:prvo nahuška, natera… onda on, kao smiri. Mimo zakona, Ustava, mimor regularnih državnih organa…

    1. Taksisti i navijači Crvene zvezde
      ali i mediokriteti u Parlamentu su verno Vučićevo društvo , za napad ali i odbranu .
      Prvo ih on naloži da od Beograda prave ludnicu, da muči njene građane koji su primorani da peške presecaju puteve Beograda , jer to je Vučićeva zabava, terapija trajanja …

  19. Jel to predsednik hoće da kaže da do danas država nije sprovodila zakon? Ju, jel to moguće. A taksisti se gadno obrukaše. Ne prestaju do ispunjenja zahteva, tek će svi da vide šta će da se desi… Maltretiranje dvomilionskog grada, bahaćenje i na kraju-ništa. Možda je vreme da 2 miliona beograđana malo izbojkotuje taksiste, čisto da se nauče kako se treba ophoditi prema mušterijama od kojih živiš. Ljudi, ne ulazite u taksi ako ne morate!!!

  20. Ajdemo mi svi gradjani Beograda , potom i svi gradovi Srbije na ulice , jer Vučić vrši uporno blokadu primene zakona , rada tužilaštva , blokadu funkcionisanja države u celosti .
    Dr ona liči na otrcani Vučićevu državu bezzskonja, bsškatenje njegove horde
    mafije , primat svim njegovim mediokritetima i t d. I t dalje .

  21. Bravo za ovakvog predsednika. Država je još jednom pokazala da je izlaz iz problema, kompromisno rešenje.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.