Taksisti nakon sastanka sa Vučićem prekidaju protest 1Protest taksista Foto: Lj. Bukvić

Predstavnik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić izjavio je danas da će taksisti prekinuti blokadu Beograda nakon apela koji im je uputio predsednik Aleksandar Vučić ali i obećanja da će država ubuduće energičnije sprovoditi zakon kada su u pitanju udruženja koja nezakonito obavljaju prevoz putnika.

„Ja ne bih pričao samo o CarGo, pričamo o svim firmama koje ne rade u skladu sa zakonom a prevoze putnike. Prema svima koji obavljaju prevoz a nisu registrovani država će primanjivati mere energičnije“, rekao je Bijelić novinarima nakon sastanka u Predsedništvu.

On je rekao da će blokada koju sprovode taksisti biti okončana čim taksisti budu obavešteni o današnjim razgovorima sa Vučićem.

Članovi organizacionog odbora protesta taksista sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, nakon čega su odlučili da prekinu proteste, preneo je N1.

Sastanku je prisustvovalo deset predstavnika taksi udruženja, među kojima su bili i Boško Vukojević i Aleksandar Bjelić, piše ovaj portal.

Taksisti već danima blokiraju centar grada, a od juče su radikalizovali protest. Gradsko saobraćajno preduzeće je saopštilo da će tokom protesta beogradskih taksista linije autobusa i tramvaja, koje prelaze preko Trga Slavija, biti skraćene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari