Tek useljenim đacima naloženo da se isele iz domova

Srednjoškolcima koji stanuju u učeničkim domovima uskraćeno pravo da se školuju

Ostavite komentar


      1. Sada ovaj rezim vezba sadizam na deci u osnovnim i srednjim skolama. A, brutalni su u svakom smislu i prema studentima, koji zavrsavaju jednu i upisuju sledecu akademsku godinu, ili tek treba da se upisu, mada se i taj broj smanjio npr.na Beogradskom univerzitetu za 2.700 studenata.
        Na primer svima, koji zbog epidemije nisu mogli da rade, vlada Srbije je dala novcanu podrsku od po 1.000 evra. Ali, ne i studentima. Njih i njihove roditelje ce da dere na nepotrebno visokim SKOLARINAMA, dok god se procenjuje da se i poslednja para ima negde iscackati. A ovamo pobednicka lista vucicevog SNS glasi ZA NASU DECU. Ili su to oni mislili samo na njihovu decu!
        Sad svi oni roditelji koji su morali ili dobrovoljno glasali za takvu SNS listu, nek placaju porez na budalastinu dok ne pocrkaju. Jer, njihova deca su meta nove pljacke posto DRZAVA SRBIJA nije mogla da pomogne sa po 1.000 evra i sve one koji studiraju, kad je vec pomogla tolike frizere pica majstore, kozmeticare, sofere, vlasnike tasna masna firmi i slicne…Sve sem seljaka, studenata i ucenika. Onih od koje drzava u svakom smislu zavisi.
        Ne mogu prosvetne vlasti da oslobode skolarine i nepotrebnih troskova akademce, a mogu da jedu jeftin hleb i meso, i piju jeftino mleko, koje proizvode njihovi roditelji, a koje drzava peljesi na tim dampingovanim cenama cuvajuci socijalni mir.
        Nesto mi se cini da ga nece vise jesti i piti tako jeftino, jer ovaj drzavni javasluk vise nema nikakvu meru, a i zgadio se svakom uracunljivom zitelju Srbije.

  1. Svi direktori domova treba da se nađu i dogovore da odbace ovu zakasnelu odluku ministarstva. Gospoda iz ministarstva su celo leto imali na raspolaganju da razmisle kako da kvalitetno organizuju nastavu, a ne samo da troše naš novac. Ovakva odluka nije fer prema deci, a ako njima ne dajemo prioritet onda smo osuđeni na propast!!!

      1. Ovo je najveca ludost ministarstva moje dete
        mora da ide na praksu I kada je online nastava i gde ce da spava hoce li ispred doma u parku. A deca koja idu na treninge mogu u dom a u skolu neidu u Sabac da li je moguce a nasa koji smo ugovore potpisali jedno a rade drugo zasto nam tada nisu rekli sta ce biti tada nego se plasili ostace bez posla. Bruka i sramota.

    1. SKANDAL! Rekla bih da je ministarstvo prosvete najgore, najnestručnije i najbahatije od svih. A konkurencija mu je baš jaka.

    2. A sta da radimo moje dete mora na praksu i kada je online a dom nemoze sta da radim ovo je
      propast zatvorite domove ako vam je to zelja. Mozda ce nam jeftinije biti trazi cemo stan i
      gotovo. Ovo je velika skola u ugovoru sto smo potpisali sve drugo zasto i to nije napisano jer smo potpisali zadnja sedmica
      avgusta. Muka mi je vise od ministara jer on nasu decu mrzi.

    1. Gresite. Oni mrze SVE NAS. I to ne samo nas koji smo protiv ove vlasti, vec i svoje glasace. Jedino o cemu brinu je da ne naljute tatu, jer onda ode sve dodjavola. Dakle, iako su izjavili sa su sredili bas SVE do tankih creva, ispostavlja se da je sve naopako. Deca jedan deo nastave prate „uzivo“, a drugi preko tv. E, ali to se NE POKLAPA! Zato sto ni nastavnici, ni djaci, nisu roboti, pa se gradivo u jednom odeljenju predje brze, a u drugom sporije. Pa kaze nastavnica, prepisite od onih koji su cas slusali!!! Dakle, moj unuk u petom razredu pola gradiva prelazi sa nastavnicima, a pola sa kim? Kada su se vec pitali, roditelji koji su odabrali da im deca idu u skolu, trebalo bi da dobiju odgovarajucu uslugu, a ne cirkus. Sto se tice srednjoskolaca i domova, ovo je takva sramota, da ni reci nemam. Posto se bruka ne moze zabasuriti, vec sutra ocekujem da ce odluka biti promenjena. Ili bi, mozda roditelji trebalo da izadju na ulice. Jer, nadam se da je obrazovanje vaznije od litija.

      1. Poštovana Gospodjo, od litija u ovom trenutku nema ništa važnije! One su za decu, za penzionere, za radnike, za majke, za očeve, za ljubav, za slogu, za brata, za sestru, ta zdravstvo, za obrazovanje, za kulturu, za sport, za kuću, za dvorište, za most, za njivu, za sve…mirnim putem pokazati slogu! Pa studenti su bili primer pravi! Isto tako!

        1. Nisu. I nikada nece biti. One s za versku zatucanst koja sa obrazovanjem i nepretkom nema dodirnih tacaka.

          1. Ludilo od drzave, ne zna se ko pije a ko placa, prosveta u rasulu, a ministar nikad gori i bahatiji

    1. Aco, zeznuo si se. Nisu oni za NAŠU decu nego su samo za NJIHOVU DECU. (Naravno i za njihove džepove) A parola je bila u stilu poznate srpske izreke -obećanje. ludima radovanje! A narod kao narod. Pošandrcao pa veruje hohštaplerima. To je naša današnjica, to je Srbija.

      1. Ovo je strasno.Ako se ne dignemo da skinemo ovu neman od vlasti ova deca nece imati buducnost.

  2. Iako ima svoje privatne škole, ovaj ministar očigledno nema pojma kako funkcioniše školstvo. Tužno.

  3. Pa ako moraju da putju svakog vikenda, onda da im Ministarstvo prosvete obezbedi besplatne karte za prevoz do kuce i nazad. Nije fer da pada na teret roditelja.

  4. Kako ih nije sramota???Zašto o ovome nema vesti ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.Dokle više da nas maltretiraju i prave budalama, da li ce min.Sarcevic da se javno oglasi po ovom problemu?

  5. Da su uradili nesto smisleno i odgovorno pa da se začudim i zapitam. Ovako…déjà vu

  6. Kada se sve ovo ovde sruši verovatno ćemo saznati da je Šarčević bio Đilasova/Obradovićeva krtica u Vladi Srbije.

  7. Ja stvarno ne znam šta ovi još treba da urade „za našu decu“, da ih siluju, ubijaju, prodaju, šta, pa da ovaj narod reaguje??? Pa šta smo bre mi? Ni sa ovcama više ne mogu da nas uporedim.

    1. Narod je mrtav, ako ne telom onda duhom i mišljenjem.
      To je bio i cilj, napraviti roblje koje služi i bacati ga na đubre kada viče ne služi i uvoziti novo roblje.

  8. pa ovo je strasno . toliki hoteli zuje prazni. jos im drzava daje subvencije. pustite decu u hotele. kakv bezobrazluk .

  9. U zemlji čuda zvanoj Srbija zaista je došlo vreme da se više NIČEMU ne treba čuditi! Nesposoban vrh države, navikao samo na pljačku građana, nesposobna vlada i još nesposobniji pojedini ministri. Svi oni funkcionišu po sistemu -jedno misle, drugo govore a tgreće rade. Posebno za srpske uslove prebogati ministar prosvete Šarčević koji je svoj imetak naveo sa oko jedan milion i sto hiljada evra! (Vidi zvaničnu listu prijavljene imovine) Odakle mu tolika imovina -od nastavničke plate, kasnije plate direktora škole i vlasnika privatne škole? Da, sigurno. Ali samo kada bi se šalili!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.