Rodžer Federer je predložio, a humanitarci među teniserima odmah prihvatili da u Melburnu, na Rod Lejver areni, dan pred početak Australijan opena, odigraju egzibiciju. Sav prihod namenjen je unesrećenima u zemljotresu na Haitiju, a skupljeno je više od 200.000 dolara.

Pored pomenutog Federera, na teren su izlazili Novak Đoković, Rafael Nadal, Endi Rodik, Lejton Hjuit, Kim Klajsters i Serena Vilijams. Program je vodio bivši šampion Australijan opena, Džim Kurijer, teniseri su se dobro zabavili, a uživala je i publika.

Inače, prvi grend slem počeo je kasno sinoć po srpskom vremenu, a od domaćih igrača prvi je na teren izašao Viktor Troicki koji je odmerio snage sa Ekvadorcem Nikolasom Lapentijem (94. na ATP listi). Što se tiče teniserki, Jelena Janković je rano jutros počela meč protiv Rumunke Monike Nikulesku (102. na WTA listi).

Novak Đoković, Janko Tipsarević i Ana Ivanović svoje mečeve prvog kola igraju u noći između ponedeljka i utorka. Najbolji srpski teniser igra protiv Španca Danijela Himeno Travera, dok će Tipsarević „ukrstiti koplja“ sa malo poznatim Amerikancem Rajanom Harisonom. Prva protivnica Ane Ivanović biće, takođe predstavnica SAD, Šinej Peri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari