Janko Tipsarević je u prvom kolu turnira u Indijan Velsu bio bolji od Nemca Tobijasa Kamkea sa 2:0 (6:2, 6:0), dok je Bojana Jovanovski posle drame poražena od Ursule Radvanske iz Poljske sa 2:1 (3:6, 6:4, 7:6).

Tipsareviću je bilo potrebno svega 57 minuta da ostvari pobedu u prvom meču nakon obaveza u Dejvis kupu. Već u trećem gemu prvog seta Janko je načinio brejk, a po igri se videlo da će Kamke teško odoleti našem igraču, koji je nastavio u istom ritmu. Poslednji gem Nemac je osvojio za smanjenje na 5:2 u prvom delu igre jer je od tog trenutka Janko „vezao“ sedam gemova, najviše zahvaljujući odličnom servisu i jakom riternu. U narednoj rundi on će se sastati sa 21. nosiocem, domaćim igračem Semom Kverijem, od koga je poražen u dva od tri dosadašnja duela.

Jovanovski je dobro počela duel protiv mlađe sestre Radvanske i sigurnom igrom došla do brejka prednosti koji je pretvorila u vođstvo u setovima. Ipak, u nastavku Poljakinja je smogla snage i uspela da izjednači. U trećem odlučujućem setu Radvanska je imala brejk prednosti, koji je Bojana „anulirala“ za 4:4. Međutim, onda su usledila još dva brejka, kao i dobri gemovi na sopstvenui servis tako da se ušlo u taj-brejk. Radvanska je imala više sreće, hrabrosti i koncentracije i sa 8:6 u taj-brejku izborila plasman u drugo kolo.

Počinju Jelena i Ana

Večeras će od srpskih igrača na terenu biti Jelena Janković i Ana Ivanović. Jankovićeva će za protivnicu imati domaću teniserku Koko Vandevege, dok će Ivanovićeva odmeriti snage sa iskusnom Japankom Kimiko Date Krum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari