Tužilaštvo ćuti na zahtev da Obradović bude oslobođen kućnog pritvora 1Foto: Medija centar Beograd

Advokat Vladimir Gajić, koji zastupa uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića, kaže da Više tužilaštvo još uvek nije odgovorilo na njegov zahtev da Obradović bude oslobođen kućnog pritvora.

Obradović je u kućnom pritvoru od kako je, sredinom oktobra, iz Centralnog zatvora u Beogradu prebačen u Valjevu. Prethodno je bio uhapšen 18. septembra.

-Zahtev za oslobađanje Obradovića iz kućnog pritvora po drugi put sam podneo 25. oktobra, ali odgovora iz Tužilaštva još uvek nema. Oni nemaju obavezu na odgovore na taj moj zahtev, ali ja sa slučajem uzbunjivača Aleksandra Obradovića upoznajem sve nadležne međunarodne organizacije. Mnoge od njih ne mogu da veruju da je tako nešto moguće, rekao je Gajić danas za naš list.

Radnik Krušika Aleksandar Obradović, podsetimo, obaveštavao je javnost o tome kako se, posredstvom trgovaca oružjem bliskih SNS-u, godinama isisava novac iz te valjevske fabike.

Prema dokumentaciji koju je Obradović dostavio medijima, među onima koji su proizvode Krušika kupovali po povlašćenim cenama je i kompanija GIM, koju je u tim poslovnim aranžmanima predstavljao otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića – Branko (Stefanović).

Obradović tvrdi da je finansusjko iscrpljivanje Krušika počelo 2014. , kad je na čelo te fabrike došao „partijski (SNS) vojnik Mladen Petković“, koji je krajem pšrošle godine doveden na čelo Zastave oružja.

Predsednik Sindikata u Zastavi oružju Dragan Ilić, ovih dana tvrdi da su za sve nezavidniju finasijsko-proizvodnu situaciju u kragujevačkoj fabrici najodgovorniji predsednik fabričkog Nadzornog odbora, pukovnik Ivica Marjanović, i generalni direktor Mladen Petković, koji, prema Ilićevim rečima „potpisuje nezakonite odluke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari