Tužilaštvo pokrenulo istragu o uzroku požara u kojem je stradalo četvoro dece u Novom Pazaru 1foto Nikola Kočović

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu o utvrđivanju uzroka požara u kojem je stradalo četvoro dece starih od nekoliko meseci do pet godina, a njihovi roditelji povređeni.

Zamenik osnovnog javnog tužioca izvršio je, u prisustvu policije, forenzičara i veštaka iz Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra u Beogradu, uviđaj u stanu u Ulici 12. srpske brigade i dao naredbu da se izvrši obdukcija stradale dece.

“U toku je istraga u pogledu utvrđivanja uzroka požara i nakon dobijanja rezultata svih analiza i obavljenog veštačenja u pogledu uzroka požara, javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navelo je Osnovno tužilaštvo u saopštenju.

Obdukcija tela nastradale dece izvršena je u Službi za patologiju i sudsku medicinu Opšte bolnice u Novom Pazaru, a nalazi su, prema nezvaničnim saznanjima, dostavljeni Tužilaštvu.

Prema nepotvrđenim informacijama, obdukcija je pokazala da su se deca ugušila, te da na njihovim telima nije bilo vidljivih tragova bilo kakvog fizičkog nasilja.

O uzroku požara se i dalje spekuliše, a komšije sa kojima smo razgovarali veruju da je u pitanju grejalica ili neko drugo grejno telo koje je bilo uključeno u sobi u kojoj su mališani spavali.

Zdravstveno stanje oca, transportovanog za Beograd na lečenje, i dalje je teško, a pokrenuta je inicijativa traženja donora kože jer je on, na većem delu tela, zadobio teške opekotine.

Stradala deca sahranjena su u ponedeljak popodne, a saučešće porodici izjavili su brojni građani, kao i strane diplomate koje su u poseti Novom Pazaru.

“Sve što mogu u ovom izuzetno teškom trenutku jeste da izrazim žaljenje na način kako to činite ovde, rečima – neka vam je zdravo glava”, izrazio je saučešće ambasador SAD Kristofer Hil nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Isto su učinili i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre i ambasador Francuske Pjer Košar koji su, osim protokolarnog razgovora sa gradonačelnikom, zbog tragedije otkazali ostale aktivnosti u ovom gradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari