Tužilaštvo traži zatvor za maloletnika koji je pregazio devojčicu na pešačkom 1Foto: Kolubarske.rs

Više tužilaštvo u Novom Pazaru okončalo je istragu i podnelo sudiji za maloletnike predlog za izricanje kazne zatvora sedamnaestogodišnjaku koji je na pešačkom prelazu udario i usmrtio Melisu Zećović (15).

On se tereti da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu u novopazarskom naselju Mur, udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Na teret mu se stavlja izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, član 297, stav 4. Krivičnog zakonika Srbije, kojim je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne od osam godina.

Policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara koji je, nakon što ju je maloletnik udario svojim vozilom, kombijem prešao protiv njenog tela, a potom napustio lice mesta, ne pruživši joj pomoć.

Protiv njega je podneta krivična prijava za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, a Osnovno javno tužilaštvo još uvek nije okončalo istragu u tom predmetu.

Roditelji dece poginule na pešačkim prelazima, među kojima je i Melisin otac, tražili su od nadležnih državnih organa da se pooštre kazne za prekršaje i krivična dela počinjena u javnom saobraćaju.

Zahtevaju da se vozačima, koji počine teško delo protiv javnog saobraćaja, umesto dosadašnjih 48 sati, odredi pritvor do okončanja krivičnog postupka, kao i da se kazna za nasilničku vožnju sa smrtnim ishodom poveća sa 15 na 30 godina zatvora.

Građani Mura, zbog smrti devojčice i učestalih saobraćajnih nezgoda, održali su protestni skup posle kojeg su od lokalne samouprave Novog Pazara zahtevali da se unapredi bezbednost saobraćaja kroz to, ali i druga naselja u ovom gradu.

Do sada je, kroz Mur, Lukare i Selakovac, postavljeno sedam betonskih platformi za usporavanje saobraćaja sa vibro trakama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari