Tužilaštvo tvrdi da postupa po prijavi za ubistvo policajca Jovića 1Foto: J.Diković

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da postupa po krivičnoj prijavi Novog policijsko sindikalnog saveza Srbije, podnetoj 4. marta protiv više poznatih i NN lica, zbog sumnje da su ubili policijskog službenika Dejana Jovića.

U saopštenju, koje je preneo FoNet, navodi se da je krivična prijava „odmah združena“ već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 i da je Više javno tužilaštvo odmah dalo policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja i medicinske dokumentacije.

Tužilaštvo je istaklo da je posle izveštaja i prateće dokumentacije koju je dostavilo Treće odeljenje Uprave kriminalističke policije, medicinska dokumentacija poslata na veštačenje u Institut za sudsku medicinu čiji se pisani odgovor čeka.

Podsetimo, Novi policijsko sindikalni savez (NPSS) podneo je krivičnu prijavu protiv nekadašnje državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović i Marka Miljkovića, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka, zbog, kako se navodi u prijavi, postojanja osnovane sumnje da su na svirep i podmukao način ubili Jovića.

Krivična prijava obuhvata i Dejana Bojovića, kao i druge NN saučesnike iz policije, tužilaštva, Službe unutrašnje kontrole, suda, medicinske ustanove, građanstva čiji identitet tužilaštvo da utvrdi po službenoj dužnosti, kao podstrekača i pomagača.

U krivičnoj prijavi u koju je Danas imao uvid navodi se da postoje osnovane sumnje da je inspektor Jović “ubijen na Infektivnoj klinici od strane Marka Miljkovića, člana organizovane kriminalne grupe Dijane Hrkalović na šta je podstreknut od strane iste”.

Navodi se da je ga je Miljković ubio na svirep način tako što mu je prerezao vrat.

Podsetimo, kako je pisao nedeljnik “Vreme”, uzrok svih nevolja, sada i posthumne rehabilitacije inspektora Jovića bila su njegova saznanja o saradnji države s klanom Veljka Belivuka.

“On je zbog toga bio hapšen i praćen jer je bio velika smetnja Dijani Hrkalović i krugovima u policiji koji su ga proganjali i pokušali da ga diskredituju proglašavajući ga za saradnika Škaljarskog klana“, rekao je tada Jovićev otac, Vukosav.

U krivičnoj prijavi se ukazuje se da je Jović bio zamenik trećeg Odeljenja Unutrašnje kontrole policije u Beogradu i da je lično rukovodio rasvetljavanjem ubistava Dragoslava Miloradovića, Vlastimira Miloševića, Nikole Bojovića i advokata Dragoslava Miše Ognjenovića.

NPSS je prethodno saopštio da je krivična prijava nestala i najavio da će je dopuniti i protiv Zagorke Dolovac i tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari