U Borskom okrugu još sedam novih slučajeva, ukupno obolelo 94, najviše u Boru - 68 1Foto: Turistička organizacija Majdanpek

Gradske vlasti Bora danas su sopštile da je registrovano šest novih slučajeva korona virusa na teritoriji grada i da se u ovom trenutku na lečenju nalazi 68 osoba, njih 13 je u Opštoj bolnici u Boru, a u teškom stanju je jedna starija osoba priključena na respirator.

Od početka testiranja, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru do sada je testirano 360 osoba i ukupan broj obolelih je 86. Od ovog broja 16 osoba je izlećeno, a dve preminule. Čekaju su rezultati za 50 testiranih osoba, a u samoizolaciji je 50 lica, rečeno je danas.

I u opštini Negotin registrovan je nov slučaj,tako da je u ovoj opštini sada sedam lica pozitivnih na korona virus. U Opštinskom štabu za vanredne situacije navode da je od 16 testiranih 15. i 16. aprila, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara samo jedan nalaz bio pozitivan.

Zaključno sa jučerašnjim danom testirano je 119 lica, a u radu je još 19 uzoraka čiji se rezultati čekaju.

Ističu takođe da su u ukupnom broju testova urađena i dva kontrolna, koja su pokazala negativan rezultat. Inače, shodno propisanim algoritmima, sve osobe pozitivne na kovid 19 upućuju se u tercijalne zdravstvene ustanove u Nišu.

Prema podacima sajta covid19.rs u samoizolaciji u ovoj opštini je 45 lica. Svih 18 do sada potvrđenih slučajeva u opštini Kladovo upućena su na dalje lečenje u tercijalne zdravstvene ustanove.

U prijemno-trijažnoj ambulanti kladovskog Doma zdravlja pregledano je 177 pacijenata sa simptomima korona virusa i do sada je, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, zdravstveno stanje 82 osobe praćeno telefonom.

Do sada je u kovid ambulanti testirano 108 osoba. U samoizolaciji je, prema podacima sajta covid19.rs su 173 osobe. U Majdanpeku osim nultog pacijenta koji je i preminuo novih slučajeva nema.

Kako Danas saznaje od direktora ovdašnjeg Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića od 29 do sada testiranih, izuzev tog prvog pacijenta, svi ostali nalazi su negativni. To međutim ne znači opuštanje, već se epidemiološka situacija prati i primenjuju sve potrebne mere za sprečavanje širenja virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari