U Boru nastava po prvom modelu, srednjoškolcima u Kladovu kombinovani model nastave 1Foto: J. B. K.

U osnovnim školama kladovske opštine nastava će od 1. septembra biti organizovana po prvom modelu, što znači nesporedan rad u školi, a časovi će trajati 45 minuta.

Odluku je, na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije Instituta za javno zadrvlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” doneo tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola pri Ministarstvu prosvete.

Kladovske srednjoškolce od 1. septembra, čeka drugi, kombinovani model nastave, što podrazumeva kombinaciju neposrednog rada sa učenicima i onlajn nastavu u po dve grupe u odeljenju.

U izjavi datoj loklanoj televiziji, direktor srednje škole u Kladovu, Zoran Nikolić, kazao je da će o svim detaljima srednjoškolci biti blagovremeno inforimisani.

U opštini Kladovo se tokom avgusta višestruko uvećao broj aktivno zaraženih korona virusom, ali je poslednjih dan, dva, broj novozaraženih je manji u odnosu na oporavljene na dnevnom nivou, pa je i broj aktivno pozitivnih u padu. Prema poslednjim informacijama u ovoj je opštini aktivno pozitivno 158 bolesnika.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da će nova školska godina za učenike svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Bora početi po prvom modelu realizacije nastave.

Neposredna nastava biće organizovana u školi, za sve učenike bez deljenja. Učenici će nositi maske tokom odgovaranja i komunikacije, a nastavnici koji su vakcinisani neće nositi maske osim kada su na manjoj udaljenosti od đaka od 1,5 metara.

Kada je u pitanju naredni period, nadležni kažu da će nastava biti organizovana u skladu sa epidemiološkom situacijom u gradu. P

rema poslednjim objavljenim informacijama od 26. Avgusta, na teritoriji grada Bora bilo 98 aktivnih slučajeva virusne infekcije, a zbog povećanja broja pacijenata sa simptomima virusa i rasta broja aktivno zaraženih, kovid ambilanta “Rudar” u Boru od petka, svakodnevno radio d 7 do 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari