U jednom danu vakcinisano rekordnih 555 Novopazaraca 1Foto: Senko Župljanin

U Novom Pazaru, juče, je postavljen dnevni rekord broja vakcinisanih. Prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo je 555 stanovnika ovog grada.

Direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), dr Šefadil Spahić, ističe da se imunizacija,u ovom gradu, kreće uzlaznom linijom, jer „prethodne nedelje vakcinisano je dnevno od 200 – 250, a pre toga 150 osoba“.

Do sada je, u Novom Pazaru vakcinisano 17.340, a revakcinisano 12.750 građana. Odziv mladih od 18-30 godina i dalje je nezadovoljavajući.

Dr Spahić ocenjuje da se, poslednjih dana, smiruje epidemiološka situacija, ali „zabrinjava situacija da je broj zaraženih dnevno u Novom Pazaru odmah iza Beograda. Mnogi naši građani su se vratili normalnom načinu života, ostvaruju mnogo kontakata i ne pridržavaju se protivepidemioloških mera“.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, prethodnog dana, na bolničkom lečenju bila su 23 pacijenta zaražena korona virusom, od po jedan bio je na respiratoru i kiseoničkoj terapiji. Hospitalizovan je jedan pacijent iz Novog Pazara, a na kućno lečenje otpušteno je šest.

Od 44 brza antigenska testa, kod 13 je potv rđeno prisustvo korone. U poslednja tri dana, ZZJZ je PCR metodom registrovao još 21 zaraženih, osam je iz Novog Pazara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.