U Kladovu 159, a u Majdanpeku 65 aktivno zaraženih korona virusom 1Opština Kladovo Foto: J. B. K.

Iako je tokom poslednjih 48 sati u opštini Kladovo registrovano 15 novoobolelih, budući da se od virusne infekcije oporavilo 14 osoba, broj aktivno pozitivnih nije drastično promenjen i sada je u kladovskoj opštini 159 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Samo u poslednjih sedam dana korona virusom je inficirano 70 osoba. Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini korona virusom zaraženo je 2.037 osoba, do sada je izlečeno 1.800, a od posledica inficiranja korona virusom preminulo je 78 pacijenata.

Novi slučajevi inficiranja korona virusom evidentirani su i u majdanpečkoj opštini. Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek juče je testirano 26 osoba i kod dve je potvrđeno prisustvo korona virusa, izlečena su tri bolesnika i broj aktivno zaraženih je 65.

I dalje je broj kontrolnih, veći od broja prvih pregleda kojih je od ukupno obavljenih 11, juče bilo devet. Od 65 aktivno zaraženih nevakcinisano je čak 43, a sedam pacijenta je hospitalizovano u kovid bolnici i Kruševcu. U majdanpečkoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaraženo 1.566 osoba, oporavilo se do sada 1.443, a od posledica virusne infekcije preminul su 53 pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari