U Kliničkom centru Vojvodine otvoren Odsek za mentalno zdravlje: Kovid bolnica na Mišeluku počinje palijativno zbrinjavanje bolesnika 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu danas je otvoren Odsek za mentalno zdravlje u zajednici kako bi se unapredio rad Klinike za psihijatriju.

Direktorka KCV dr Edita Stokić Stokić je istakla da ovaj odsek opremljen na najsavremeniji način.

Ona je navela da je dolazak u Odsek za mentalno zdravlje pod ingerencijom psihijatra odnosno psihijatrijske službe.

„Sa druge strane imamo istovremeno sprovođenje različitih terapijskih postupaka, bilo u vidu psihoterapije, individualne radne terapije, grupne terapije i naravno pružanja posebne psihosocijalne pomoći u kriznim situacijama“, objasnila je Stokić.

Istakla je i da će u prostorijama bivše Kovid bolnice na Mišeluku od sutra početi i palijativno zbrinjavanje bolesnika, a u tu svrhu obezbeđeno je 50 kreveta.

„Vojvodina je po prvi put dobila jedan takav vid zdravstvene zaštite, koji će standarde lečenja podići na potpuno novi nivo“, nastavila je ona.

Prema njenim rečima, pacijentima se omogućava da zajedno sa porodicom u teškim trenucima kada se leče od hroničnih i neizlečivih bolesti imaju što bolje uslove.

„Smeštaj bolesnika u delu za palijativnu negu odvijaće se preko internističkih službi Kliničkog centra Vojvodine“, rekla je Stokić.

Ona je navela i da je iskorišćeno više od 60 odsto kapaciteta bivše Kovid bolnice, a u pripremi su i kapaciteti za premeštaj Klinike za oftalmologiju i otorinolaringologiju koja uskoro ulazi u fazu rekonstrukcije, kao i otvaranje hospisa.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari