U Kragujevcu humanitarna akcija „Ulepšaj nekom maturu” 1Foto: Grad Kragujevac

U Kragujevcu je u toku humanitarna akcija „Ulepšaj nekome maturu” koju oganizuje Kancelarija za mlade u ovom gradu. Akcija ima za cilj da pomogne maturantkinjama i maturantima koji nisu u mogućnosti da priušte sebi haljinu, odnosno odelo za matursko veče.

Cipele, haljine, odela, obuća, asesoari tipa: nakit, tašne, ešarpe i kravate prikupljaju se u prostorijama Kancelarije za mlade, u Ulicai Rudnička 7a/5 – ulaz iz Bulevara kraljice Marije, u periodu od 26. aprila do 10. maja, svakog radnog dana, od 9 – 15 sati.

Organizatori akcije napominju da je potrebno da odeća koja se donira bude neoštećena i čista.

– Naša zamisao je da pomognemo mladim ljudima, da im ulepšamo taj značajan dan u njihovom životu. Pozvali smo sve ljude dobre volje koji žele da pokažu svoju plemenitu osobinu, humanost da do 10. maja donesu u prostorije Kancelarije za mlade nešto od odevnih predmeta, obuće – ističe Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Akcija je potpuno anonimna, kako za one koji daruju garderobu tako i za one koji će je nositi na maturi.

Osim ove akcije, Kancelarija za mlade i Grad Kragujevac su organizovali časove besplatne pripremne nastave za polaganje male mature. Po Jovanoviću na taj način su objedinili čitav proces i pomažu, kako mladim ljudima koji su pred maturom, tako i njihovim roditeljima.

Više vesti iz ovog grada čitjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari