Grad na Vlasini i žitelji ovoga kraja nizom svečanosti obeležili su svoj Dan opštine. Bila je to prilika da o aktuelnom trenutku besedi Boško Stančić, predsednik Opštine.

Najvažniji učinak ove sredine svakako je gradnja puta M-9 od opštinskog središta do Južne Morave, odnosno autoputa. Taj putni pravac je većnazvan magistralom snova, a svi radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana.

– Magistralni put koji povezuje Vlasotince i Leskovac u dužini od pet i po kilometara najkrupnija je investicija u poslednjih pedeset godina, jer ulaganja iznose dva miliona evra – ističe Boško Stančić, predsednik Opštine Vlasotince.

Priznanje za Dan opštine dodeljena su Gruner Serbien d.o.o. i Fiorentino grupi za zapošljavanje mladih, Narodnoj biblioteci u Beogradu za obnavljanje fonda biblioteke Desanka Maksimoviću Vlasotincu koju je zadesio veliki požar, Delti, humanom fondu iz Beograda i organizaciji Help iz Niša za pružanje finansijske pomoći opštini Vlasotince na saniranju posledica poplave novembra 2007. godine.

Među pojedincima, nagrađeni su mr Velimir Ilić, nekadašnji ministar u Vladi Srbije, Nebojša Mitrović, profesor Vlasotinačke gimnazije, Ljubinka Krstić, učiteljica iz Vlasotinca, mladi reditelj Nebojša Ilić- Ilke za samostalno snimanje prvog filma pod nazivom Kamen drevnog snevača, koji je na međunarodnom festivalu Memfest 2008. osvojio specijalnu nagradu u konkurenciji turističkih filmova. Gavrilo Stojanović, učitelj u penziji iz Konopnice, nagradu je zaslužio uspešnim i nesebičnim dugogodišnjim radom u obrazovanju. Trener Karate kluba Šoto-Kan Vladimir Petrovićdao je izuzetan doprinos u organizaciji međunarodnih takmičenja. Posebna oktobarska priznanja pripala su Slobodanu Veljkoviću, radniku koji se posebno angažovao u vanrednim situacijama u vreme poplava i požara, a Ljubiša Colićje dobio priznanje, jer je do sada 103 puta dao krv. Domu zdravlja i Komunalcu povodom oktobarskih svečanosti uručena su specijalna vozila. Zdravstveni radnici će ga koristiti za bolje zbrinjavanje pacijenata, a komunalci za uređenje grada. Lokalna samouprava, uz pomoćdonatora, namerava da obezbedi i bolje uslove za rad drugih javnih preduzeća i ustanova čiji se rad finansira iz budžeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari