U Moravičkom okrugu 76 novozaraženih korona virusom, najviše u Čačku 1Foto: Katarina Pantelić

U Moravičkom okrugu je još 76 osoba zaraženo korona virusom od 269 testiranih, saopštio je danas čačanski Radni tim. 

U Čačku je 36 novozaraženih osoba korona virusom od 153 testiranih, a u Gornjem Milanovcu 20 novozaraženih od 42 testiranih.

Od 24 testiranih u Lučanima je korona virusom zaraženo pet osoba i u Ivanjici je od 50 testiranih zaraženo 15 Ivanjičana.

Za 24 časa u Čačku su revakcinsane 503 osobe kineskom vakcinom „Sinofarm“, a 42 osobe su dobile prvu dozu vakcine.

„Ako bude ovakva zainteresovanost verujem da ćemo za dva meseca u Čačku postići kolektivni imunitet, za šta je potrebno da se vakciniše oko 50 odsto stanovništva. Vakcine ćemo dobijati u kontinuitetu“, rekao je direktor Doma zdravlja Aleksandar Pajović.

Prema podacima Doma zdravlja u proteklih mesec dana jednu dozu vakcine primilo je oko 18.000 građana, što je oko 15 odsto ukupne populacije u gradu.

Sa dve doze imunizovano 8.003 Čačana, od kojih je 7.503 vakcinisano vakcinom „Sinofarm“, a 500 „Fajzerom“ vakcinom.

Prema podacima Radnog tima na kovid odeljenjima čačanske bolnice hospitalizovana su 63 pacijenta, od kojih je sedam u teškom stanju i dva na respiratorima.

U protekla 24 časa jedna pacijentkinja iz Ivanjice od 82 godine je preminula na kovid odeljenju bolnice od posledice infekcije korona virusom.

U prijemnoj amblanti čačanske bolnice pregledano je 86 osoba sa simptomima korona virusa, od kojih je sedam zadržano na bolničkom lečenju, dok je pet pacijenata otpušteno sa kovid odeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari