U Novom Pazaru pojačana kontrola ugostiteljskih objekata 1Foto:vikipedia

Štab za vanredne situacije u Novom Pazaru, danas je doneo odluku o pojačanom inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata, a najavljeno je i moguće uključivanje privrednika u proizvodnju maski.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvena i socijalna pitanja dr Fevzija Murić je, nakon sednice Štaba, rekao da će inspektori kontrolisati da li se poštuju propisane mere Vlade Srbije da za svako lice budu četiri kvadratna metra u ugostiteljskom objektu.

-Doneli smo i odluku da je, iz zdravstvenih razloga, upotreba nargile u lokalima i na terasama ugostiteljskih objekata najstrožije zabranjena,  naglasio je Murić i dodao da su „svi zdravstveni resursi i spremni da reaguju“.

Za sve nas, najvažnije je da virus ne uđe u zdravstvene ustanove i sistem. Trenutno, Opšta bolnica i Dom zdravlja imaju dovoljno zaštitne opreme, maski i rukavica“, naglasio je Murić.

Murić je rekao da je, na današnjoj sednici, zatraženo da objekte u okviru zdravstvenog sistema kontroliše vojna policija, jer „odeljenja bolnice moraju biti zaštićena i to građani moraju da shvate. Ako bi se kojim slučajem razboleo jedan zdravstveni radnik, ceo blok ide u izolaciju, a to znači da neće imati ko da nas leči“.

Nakon sednice Gradskog štaba saopšteno je da postoji inicijativa da se novopazarski privrednici uključe u proizvodnju maski, za koje će neophodni materijal obezbeđivati Republika, „to bi osiguralo optimalno snabdevanje maskama ne samo građana Novog Pazara, već i ljudi u okruženju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari