U Banjaluci pod lažnim imenom uhapšen Beograđanin sa poternice 1foto EPA/ARMIN WEIGEL

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su, radeći na sprečavanju i otkrivanju krivičnih dela, uhapsili dve osobe – A. B. iz Beograda i S. Ć. iz Broda, koji su osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga i falsifikovanje isprava. Srbija je za A. B. raspisala poternicu.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da A. B. koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Dimitrije Mikarić i da se pod tim imenom kreće na području Banjaluke, objavljeno je na sajtu MUP-a Republike Srpske, prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju, A. B. je uočen u društvu sa ženskom osobom kako seda u taksi, te je vozilo zaustavljeno, nakon čega je počeo da beži. Ubrzo su ga sustigli i uhapsili, a prilikom hapšenja kod njega je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge koja podseća na marihuanu.

Kod lica S. Ć. su pronađena lična dokumenta Republike Srbije na ime Danijela Zdravković i Crne Gore na ime Marija Aleksić.

Mere i radnje u okviru ovih aktivnosti su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Za A. B. iz Beograda je aspisana poternica od strane nadležnih organa Srbije. U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će A. B biti predat Terenskom centru za strance Banjaluka, radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti.

Portal Srpska info preneo je da je reč o Aleksandru Bugarskom (28) iz Beograda, koji važi za veoma opasnu osobu povezanu sa kriminalnim grupama u Srbiji. Izvor tog portala otkriva da je se Bugarski dovodio u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari