U ponoć ističe rok kosovske vlade za preregistraciju vozila na RKS tablice, slede kazne od 150 evra 1Foto izvor: KoSSev (Arhiva)

Od početka meseca izrečeno je više od 1.500 opomena vlasnicima vozila sa registarskim oznakama koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, a rok koji je postavila Vlada Kosova ističe danas u ponoć, nakon čega će sa 150 evra biti kažnjavani svi koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice.

Kako su naveli iz Kosovske policije od „početka procesa do petka (17. novembar) RKS tablice je uzelo 26 vozača“, piše portal Kosovo Online.

„Poslednje vozilo preregistrovano je ove nedelje u rejonu Mitrovice, a ukupno je izdato 1.592 opomena“, naveli su iz policije.

Odlukom kosovske vlade, od 21. novembra sa 150 evra biće kažnjavani vlasnici vozila koji nisu zamenili tablice.

Zvaničnici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u više navrata tražili su od Prištine odlaganje obaveze preregistracije za deset meseci, ali Vlada Kosova nije izašla u susret zahtevima Brisela i Vašingtona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti pozvani su u Brisel da razgovaraju o načinima za rešenje problema sa tablicama, a prema pojedinim medijima do sastanka bi trebalo da dođe sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.