U Skupštini danas izbor javnih tužilaca 1Skupština Srbije Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu sednicu na kojoj će izabrati 37 javnih tužilaca.

Predlog odluke o izboru na funkciju javnih tužilaca podnela je Vlada, navedeno je da se za tužioca za organizovani kriminal ponovo bira Mladen Nenadić koji je i do sada obavljao taj posao i njegov rad ocenjen je najvišim ocenama.

Za javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu predložen je Tomislav Kilibarda koji je i do sada bio vršilac dužnosti na tom mestu, a u Kragujevcu Milijana Dončić, takođe VD na toj funkciji.

Za beogradsko Više javno tužilaštvo predložen je Nenad Stefanović koji je do sada bio zamenik tužioca, u Valjevu Dragana Marković , u Smederevu Ivan Konatar, u Somboru Zoran Divjak, a u Subotici Miroslav Krkelić, koji su i do sada bili na tim finkcijama.

Za Više javno tužilaštvo u Šapcu predložena je Svetlana Nedeljković, u Kruševcu Bratislav Petrović, u Krajevu Milan Đorđević, u Novom Pazaru Milena Mrvić, u Nišu Borica Mitić i u Vranju Danijela Trajković.

Ostali kandidati predloženi su za osnovna javna tužilaštva.

U obrazloženju predloga piše da je Državno veće tužilaca ispunilo celu proceduru izbora i da su kandidati predloženi na osnovu stručnosti i dostojnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari