U toku iseljenje KUD-a "Branko Cvetković" 1Foto: N1

U toku je iseljenje KUD „Branko Cvetković“ iz zgrade u Ulici Miloša Pocerca 10 u kojoj se nalazi od 1936. godine, prenosi N1.

Kako piše N1, ta zgrada je do 2016. godine bila u vlasništvu Saveza samostalnih sidikata Srbije, koji je 2012. godine već pokušao da iseli KUD „BRanko Cvetković“, zbog neplaćenih računa. Međutim, tada iseljenje nije izvršeno.

U međuvremenu, odnosno 2016. godine, zgrada je prema presudi Višeg suda u Beogradu pripala Republici Srbiji.

Advokat KUD „Branko Cvetković“ stoga smatra da je iseljenje, koje je i ovaj put zahtevao Savez samostalnih sindikata Srbije, nezakonito.

KUD „Branko Cvetković“ je od Državnog pravobranilaštva dobio prigovor da se izvršenje proglasi nedopuštenim, međutim izvršitelj nije želeo da primi taj dokumnet, prenosi N1.

Iz KUD-a navode, javlja N1, da ih izvršitelj nije blagovremeno obavestio o iseljenju, niti im je pokazao bilo kakav papir na osnovu koji se iseljenje vrši.

Iz Komore izvršitelja su, kako prenosi televizija N1, rekli da je presuda Višeg suda doneta u drugom postupku, a ne u postupku koji je za ishod imao sprovođenje izvršenja koje je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari