U Vladičinom Hanu sahranjen dečak koji je preminuo pošto je progutao žir sa novogodišnje jelke 1Vladičin Han / Foto: Dušan Pešić

Na Prekodolskom groblju u Vladičinom Hanu danas je sahranjen D.Đ. (5), koji je preminuo u noći između utorka i srede u Kliničkom centru u Nišu, nakon što je pao u nesvet pošto je progutao žir sa novogodišnje jelke u Predškolskoj ustanovi Pčelica u ovom gradu.

Tužilac Dragan Nikolić iz Osnovnog javnog tužilaštva koji vodi ovaj predmet u „interesu istrage ne saopštava detalje“, ali u razgovoru za Danas ističe da su „preduzete sve mere kako bi se prikupile činjenice“.

-Reč je o ozbiljnom predmetu, koji zahteva saslušanje više svedoka koji bi trebali da nam ukažu na činjenice kako je došlo do toga da dečak proguta žir sa novogodišnje jelke. Očekujemo rezultate obdukcije, na uzroke smrti, a pribavljamo i druge činjenice kako bi smo mogli da rasvetlimo ovaj nesrećni slučaj – rekao je za Danas Nikolić.

I danas je u Vladičinom Hanu dan žalosti. Otkazan je tradicionalni dečji Novogodišnji maskenbal, u kafićima nema muzike, a pred novogodišnje zabave odvijaju se bez muzike. Sahrani je prisustvovalo nekoliko stotina građana, kao i Predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović sa saradnicima.

Nesrećni slučaj sa fatalnim ishodom desio se u ponedeljak u prepodnevnim satima kada je iznenada D.Đ ostao bez svesti. Prebačen je u ZC u Surdulici, a potom i u Klinički centar u Nišu gde mu je izvađen predmet koji je progutao.

Zastoj u snadbevanju mozga kiseonikom bio je fatalan po dečaka kome je stradao nervni sistem, pa je preminuo u noći između utorka i srede.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari