U Vranju održano takmičenje o edukaciji dece u poznavanju saobraćajnih pravila 1Foto: vranje.org.rs

U svim osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Grada Vranja održana je „Pažljivkova smotra“, takmičenje dece predškolskog uzrasta, kao i učenika prvog i drugog razreda, u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila.

Cilj ove akcije je, kako je rekao Marjan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Vranja i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Grada, „edukacija dece, kako bi se smanjio broj nemilih događaja u kojima, nažalost, stradaju i deca“.

„Ovo je masovni događaj u kome učestvuje 2.186 deteta. Naši najmlađi sugrađani, kao učesnici u saobraćaju, kroz ‘Pažljivkovu smotru’ treba da se upoznaju sa nekim novim propisima, da znaju stare propise i da dođemo do toga da možemo slobodno da ih pustimo da od kuće do škole, i obratno, bezbedno učestvuju u saobraćaju“, rekao je Stanković.

Dodao je da se smotra organizuje u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, tako da su se ove godine u realizaciju „Pažljivkove smotre“ uključile 72 lokalne samouprave, sa ukupno 90.000 dece.

Početku takmičenja, koje se u vranju organizuje petu godinu zaredom, prisustvovali su i prošlogodišnji pobednici Republičke smotre – Petra Smiljanić, koja sada pohađa drugi razred, i njen učitelj Dragan Jovanović.

„Pažljivkovu smotru“ je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja Grada Vranja, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije i uz podršku Tehničke škole u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari