U Zrenjaninu penzije preko Komunalne policije 1Gradska uprava Zrenjanin Foto: M. P.

Lokalna samouprava u Zrenjaninu saopštila je da će penzije starijim građanima u ovom gradu privremeno biti dostavljanje preko Komunalne policije.

Kako navode u odluci, na telefone kol-centra Grada Zrenjanina stiglo je više desetina poziva najstarijih Zrenjaninaca. koji žele da im neko iz banke podigne penziju.

Nakon instrukcija Narodne banke Srbije, Komunalna milicija u Zrenjaninu u saradnji sa Gradskom upravom i kabinetom gradonačelnika, počela je danas da obilazi penzionere. Njeni pripadnici baviće se tim poslom koliko bude potrebno, navode u odluci.

Komunalni policajci upoznaće penzionere u njihovim domovima sa neophodnom procedurom u vezi sa podizanjem penzija i ispunjavanjem punomoćja za podizanje sredstava. Filijale banaka u Zrenjaninu takođe su upoznate o načinu privremene isplate penzija.

Gradska uprava saopštava i ujedno obaveštava građane da isključivo pripadnici Komunalne milicije Zrenjanin imaju zaduženja da podižu i nose novac penzionerima. Niko drugi nije ovlašćen za taj posao od strane Grada Zrenjanina.

Građani koji žele da koriste ovakvu mogućnost podizanja penzija moraju se prethodno javiti na neki od telefona kol-centra Grada Zrenjanina, navodi se u odluci.

Vlada Srbije otvorila je kontakt centar za javljanje pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari