Udovičić otvorio "Takmičenje najboljih učeničkih kompanija Evrope" 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Beograd je domaćin budućoj intelektualnoj eliti, rekao je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na otvaranju Takmičenja najboljih učeničkih kompanija Evrope u beogradskom hotelu „Kraun plaza“ i poručio da „ostanu inovativni i da ne odustaju od svojih snova“

„Zamoliću vas da ostanete takvi, inovativni, sa željom da promenite budućnost, da promenite sadašnjost i da budete lideri, ali da budete i idoli vašoj generaciji, ali i svima nama starijima, da ne odustajete od svojih snova, da pobeđujete svaki dan, da svojim pristupom pokazujete svima nama gde želimo da budemo i koji je to pravac koji svi zajedno želimo da zauzmemo“, rekao je Udovičić.

On je, na otvaranju takmičenja u beogradskom hotelu „Kraun plaza“, rekao da je danas Beograd domaćin budućnoj intelektualnoj eliti.

Udovičić je rekao da su učesnici ovog takmičenja, srednjoškolci, već pobednici samom činjenicom da su ovde i da predstavljaju svoje ideje.

Kako je rekao „njihovi prethodnici pokazali da upravo na ovakvim takmičenjima proizilaze najbolje ideje koje čine osnovu mnogih velikih evropskih i svetskih kompanija“.

Prema njegovim rečima, najveći deo kompanija prati ovakva takmičenja na kojima imaju priliku da vide neke nove tinejdžerske ideje.

On je rekao da ovakva takmičenja služe da se podstaknu i podrže mladi.

„Ovo je putokaz za sve nas kako ne treba odustajati, kako sa malim idejama i mnogo upornosti, truda i zalaganja mogu da se dostignu veliki rezultati“, rekao je Udovičić.

On je kao primer naveo mlade koji su kroz ovakve ideje „ne samo zaradili velike sume novca, već su se i pozicionirali na svetskoj i evropskoj mapi kompanijskog poslovanja kao pioniri mnogih ideja“.

Udovičić je rekao da su mnoge aplikacije i ideje proizašle iz ovakvih takmičenja.

On je takmičarima poželeo ugodan boravak u Beogradu i da steknu nova prijateljstva, sklope neraskidive veze koje će ih pratiti tokom njihovih profesionalnih karijera.

Na Takmičenju najboljih učeničkih kompanija Evrope učestvuje 39 učeničkih kompanija iz 37 zemalja.

Takmičenje realizuju organizacije Dostignuća mladih i JA Europe, uz podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske komisije, kao i velikih kompanija AT&T, AXA, Citi, Delta Air Lines, FedEx, ManpowerGroup, Oracle i TeleGroup.

Ova manifestacija, koja se prvi put održava u Beogradu, okuplja najbolje srednjoškolske kompanije iz cele Evrope koji će predstaviti svoje ideje javnosti, gostima i članovima žirija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari