Udruženje „Roditelj“: Krizni štab i Tim za škole da usaglase stavove 1Foto: BETAPHOTO Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja

„Udruženje „Roditelj“ je u nekoliko navrata apelovalo i na Krizni štab i na Ministarstvo prosvete da ne rade ispitivanje mišljenja i stavova roditelja i šire javnosti kroz nasumične neusaglašene izjave. Dovoljno je stresno što se svaki petak saznaje kakav je raspored rada škola od sledeće sedmice.“

To za Danas kaže Dragana Soćanin, iz Udruženja „Roditelj“, povodom kontradiktornih informacija o broju zaražene dece i izjava i odluka nadležnih o radu škola.

– Što se tiče porasta broja zaražene dece i reakcije, to jest odluka Kriznog štaba i Tima za škole, mogu da kažem da smo apelovali na oba tima još pred početak školske godine da se prvo usaglase među sobom i da javnost izveštavaju odgovorno sa usaglašenim stavom. U ovom trenutku nije na nama da procenjujemo da li treba ili ne treba zatvarati škole, to treba da rade stručnjaci, a građani bi trebalo da imaju poverenja u iste, s tim što se ovakvim izjavama to poverenje urušava – ističe Soćanin.

Javnost je burno reagovala nakon što je Tim za škole doneo odluku da od ponedeljka samo srednje škole u četiri lokalne samouprave izvode kombinovanu nastavu, s obzirom da je više lekara, od kojih su neki članovi Kriznog štaba, upozoravalo na skok broja obolelih od kovida među decom i mladima i iznosilo stav da škole treba da pređu na onlajn nastavu.

Nakon što je Tim za škole saopštio kako će se raditi iduće nedelje, epidemiolog Branislav Tiodorović je kazao da ga takva odluka čudi i da su svi iz medicinskog dela Kriznog štaba bili za to da sve obrazovne ustanove pređu na onlajn nastavu bar deset dana.

Reagujući očito na Tiodorovićeve istupe u medijima oglasilo se Ministarstvo prosvete, poručivši da je ministar Branko Ružić pozvao članove medicinskog dela KŠ da prisustvuju narednom sastanku Tima za škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari