Uhapšen dvadesetogodišnji muškarac zbog 20 lažnih dojava o bombama u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu brzim i efikasnim radom uhapsili su O. L. (20) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On se sumnjiči da je juče telefonskim putem nazvao 20 institucija i objekata i prijavljivao da su u njima postavljene eksplozivne naprave.

Policija je proverom svih objekata utvrdila da su dojave bile lažne i potom intenzivnim radom identifikovala i uhapsila O. L.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Da podsetimo, obaveštenja o podmetnutim bombama, počele su da stižu juče u kragujevački policiju od 11 sati i 30 minuta.

Kontradiverzioni pregledi obavljeni su u privrednim objektima poput Fijata, LIDL-u, Palati pravde, fakultetima (Ekonomski i PMF), u tri srednje škole (među njima i u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji), Osnovnoj školi 21. oktobar, u javnim preduzećima…

Posle obavljenih kontradiverzionih pregleda iz Policijske uprave Kragujevac saopštili su da su sve dojave bile lažne.

Kao što je Danas već izvestio svi objekti lokacije su blagovremeno evakuisani još pre početka kontradiverzionih pregleda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari