Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vlasnika menjačnice u Novom Sadu: Pronađen na granici između dve evropske zemlje 1Foto: A. L./Danas

Novosađanin B. J. (44) uhapšen je sinoć na granici Nemačke i Austrije zbog sumnje da je na Adicama ubio Jovana Janićevića, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novosadska policija, Uprava kriminalističke policije, SBPOK, u saradnji sa tužilaštvom i policijskim službama Austrije i Nemačke, kao i njihov oficir za vezu u Srbiji, pronašli su i priveli osumnjičenog.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor i on će u zakonskom roku, biti izručen pravosudnim organima naše zemlje.

B.J. se sumnjiči da je 24. januara, na parkingu pored restorana Lipov gaj u Novom Sadu, ubio Jovana Janićevića (47), vlasnika menjačnice koji je tu došao na poziv da zameni novac.

Kako se posle videlo na nadzornim kamerama, dvojica muškaraca sedela su u autu kada je krenuo obračun. Na kraju je B.J. izvukao Janićevića iz vozila i udario ga još nekoliko puta, te ga ostavio tako da leži pored svog auta „fiat 500l“.

Prolaznici su našli telo i pozvali policiju. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

Tokom istrage obdukcija je pokazala da je Janićević pretrpeo čak 22 uboda oštrim predmetom.

Sumnja se da je motiv svega pljačka vlasnika menjačnice, te da jedna torba sa novcem koju je on imao sa sobom, nedostaje.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari