Zahtev za smenu predsednika Skupštine nije samo zrenjaninski specijalitet, čuje se ovih dana u Novom Bečeju, gde su odbornici iz redova LDP-a zatražili smenu prvog čoveka lokalnog parlamenta, a zahtev podržali radikali. Da bi slučaj bio zanimljiviji, LDP koji je nosilac vlasti u Novom Bečeju traži zapravo smenu nekoliko čelnih ljudi demokratske stranke u ovom gradu, a kako se može čuti odbor DS u gradu na Tisi već je raspušten.


I dok građani spekulišu da je reč o veštoj političkoj igri i da bi predsednik opštine Milivoj Vrebalov, kadar LDP-a, mogao bi biti viđen u redovima demokrata, bolji poznavaoci prilika kažu da je „slučaj“ zanimljiv jer je LDP uz pomoć DS formirao vlast u Novom Bečeju.

– Demokratska stranka na poslednjim izborima nije bila organizovana, nisu imali kandidate na mnogim izbornim mestima i uopšte već duže vreme ne šalju dobru poruku građanima. Predsednik Skupštine ima rezervnu stranku, DZVM i nedavno je napravi zbrku u javnosti iznoseći neistinite podatke o ugroženosti Mađara – objašnjava Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Novi Bečej.

Prekidajući sednicu kada je zatražen njegov opoziv, predsednik Skupštine samo je odložio na neko vreme nezadovoljstvo koalicionog partnera iz LDP-a.

– Iza zahteva za moju smenu stoji predsednik opštine, koji time želi da skrene pažnju javnosti sa važnije stvari a to je izostanak bilo kakvog rezultata vlasti – kaže Matija Kovač.

Odbornici LDP-a zatražili su smenu predsednika novobečejske skupštine Matije Kovača, njegovog zamenika Dobrivoja Abramovića i direktora JP Direkcija za planiranje i izgradnju Ivana Bošnjaka. Svi oni su kadrovi DS. S obzirom na to da ovdašnja Skupština broji 31 odbornika i da je zahtev LDP-a podržala SRS, sa ukupno 20 glasova, lako je moguće i da dođe do smenjivanja ovih funkcionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari